Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Νότης Μηταράκης προς Μάκη Μπαλαούρα: Τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ λένε μόνο ωμά ψέματα

Παρ, 31/05/2019 - 16:59

Ο Ν. Μηταράκης, αν. τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, βουλευτής Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, απαντώντας στον κ. Μάκη Μπαλαούρα.

Ο κ. Μπαλαούρας σε άρθρο του στο iliaweb.gr, υποστήριξε ότι ο κ. Μηταράκης είπε σε ημερίδα για το ασφαλιστικό ότι η πρόταση της ΝΔ «θα περιλαμβάνει την κατάργηση της υποχρεωτικής δημόσιας ασφάλισης και θα επιτρέπει σε όσους θέλουν (τους έχοντες) να ασφαλίζονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες».

«Όλα έχουν τα όριά τους. Όμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς σοκαρισμένα από τη συντριπτική τους ήττα της 26ης Μαΐου, έχουν ξεπεράσει προ πολλού αυτά τα όρια. Καταφεύγουν πλέον σε ωμά ψέματα, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν πίσω ελάχιστους μεμονωμένους ψηφοφόρους.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

Ποτέ δεν είπα, ούτε στο 12ο insurance conference, ούτε πουθενά αλλού, αυτά που υποστηρίζει ο κ. Μπαλαούρας. Αντίθετα, και εγώ και όλα τα στελέχη της ΝΔ, αλλά πρωτίστως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζουμε διαρκώς ότι η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό έχει τρεις πυλώνες με τον πρώτο αποκλειστικά κρατικό, διανεμητικό, αναδιανεμητικό, υποχρεωτικό και καθολικό.

Καλώ τον κ. Μπαλαούρα να ανασκευάσει πλήρως τα όσα έγραψε, να αποκαταστήσει την αλήθεια ως προς το πρόσωπό μου και τα όσα είπα. Για να τον βοηθήσω του στέλνω το βίντεο της εκδήλωσης: https://youtu.be/SCoWmoD2ARA

Είναι διαφορετικό να προσπαθείς να μετριάσεις την ήττα σου και άλλο να πετάς λάσπη. Αρκετά πια. »

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 17:25
ΑΔΕΔΥ

Με ευθύνη της κυβέρνησης της «αριστείας» της ΝΔ, χθες αστυνομικά όργανα διενήργησαν ελέγχους σε δύο σχολεία της πόλης της Χίου, στο 4ο και 5ο δημοτικά σχολεία αντίστοιχα, εκτελώντας πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη», για να μην αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες στήριξης των σχολείων, την ώρα που οι προϋπολογισμοί των σχολείων και των οικογενειών επιβαρύνονται αβάσταχτα και οι υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτοι, η ίδια, τη μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει είναι η καταστολή και οι έλεγχοι, η υπενθύμιση το «κράτος είμαι εγώ», εξισώνοντας τα σχολεία μας με μπαράκια και καφετέριες.

Δεν αναγνωρίζει ούτε το άγχος ούτε την αγωνία των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, απεναντίας επιβαρύνει το κλίμα, που δυσκολεύεται, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές να βλέπουν να ελέγχονται οι δάσκαλοί τους, λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Στο κάτω κάτω κάθε εκπαιδευτική δομή διαθέτει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάτι τέτοιο.

Το ότι όλο αυτό το διάστημα ο δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, εκπαίδευση, Δήμοι) είναι αυτός που στήριξε την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει το λόγου το αληθές, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που χάρισε τα εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και λοιπούς έχοντες και κατέχοντες εν μία νυκτί.

Η Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τώρα την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν, ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο που να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος: Μάρκος Σκούφαλος

Η Γραμματέας: Σοφία Γατανά