Χίος, Παρασκευή 10 Απριλίου

Ο φορέας τουρισμού ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη

Ανακοίνωση του ΦΤΧ
Τρί, 28/01/2020 - 20:48

Ο Φορέας Τουρισμού Χίου από την σύσταση του, έθεσε πρωταρχικό του στόχο την συνεργασία με ένα στέλεχος του τουρισμού, για να αναλάβει, να βοηθήσει και να προωθήσει την υλοποίηση των  στόχων του ΦΤΧ.

 Σε αυτή μας την προσπάθεια ανταποκρίθηκε άμεσα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης, βάση των προσόντων που έχει θέσει ο ΦΤΧ (job description).
 

Με την ενέργεια αυτή και έχοντας αγαστή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ.Νύκτας και το τμήμα τουρισμού της ΠΕ Χίου, ευελπιστούμε ότι η στρατηγική κι οι στόχοι που έχει χαράξει ο ΦΤΧ θα υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν.

 

Με εκτίμηση,

Αυγουστής Νεαμονίτης                                              Συράκης Ιωάννης

Πρόεδρος Φορέα Τουρισμού Χίου                          Γενικός Γραμματέας Φορέα Τουρισμού Χίου

                                                                                 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/04/2020 - 21:19

Στο δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το θέμα δημιουργίας καραντίνας, καταθέσαμε την παρακάτω πρόταση την οποία και ψηφίσαμε σαν συνδυασμός.

Θεωρούμε ότι είναι λάθος η δημιουργία δομής στο νησί μας με το πρόσχημα της υγειονομικής τρέχουσας κρίσης.

Αυτό γιατί πολλαπλασιάζονται οι αναγκαστικές επαφές μεταξύ γηγενών και νεοεισερχόμενων (δίκτυο σίτισης, φύλαξης ,δικτύου μεταφοράς, ιατρικής φροντίδας και πιθανής περίθαλψης , ΜΚΟ κλπ).

Είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την πανδημία που προσβλέπει στην ελαχιστοποίηση "επαφών" .

Θυμίζουμε τις συνεχείς εκκλήσεις του κυβερνητικού επιτελείου διαχείρισης της κρίσης για την προστασία του εξαιρετικά ευαίσθητου συστήματος περίθαλψης των νησιών (πεπερασμένες δυνατότητες, δυσκολία αεροδιακομιδών).
Ηδη απο χθές η Πολιτική προστασία αυστηροποίησε στο μέγιστο την δυνατότητα μετακίνησης προς τα νησιά.

Προτείνουμε την δημιουργία αμφίδρομου κυκλικού πλωτού δικτύου μεταξύ των 3 νησιών για την συλλογή των νεοεισερχόμενων και την άμεση μετακίνησή τους σε κατάλληλους χώρους εκτός των νησιών.(Μόνο μεταφορά, όχι δημιουργία πλωτής δομής).

Διαφωνούμε με την χρήση ξενοδοχείων η κτιρίων γιατί η χρήση τους με βάση τις εξαγγελίες του Υπουργείου συνεπάγεται ότι μετά την παρέλευση 14 ημερών οι νεοεισερχόμενοι θα οδηγούνται στην ΒΙΑΛ, γεγονός που εξυπηρετεί την περαιτέρω διόγκωσή της.Ο δεύτερος σημαντικότατος λόγος είναι η προστασία του ΓΝΧ .

Εμμένουμε επίσης στις ήδη έως τώρα ψηφισθείσες θέσεις του ΔΣ για το μεταναστευτικό.
Καταδικάζουμε την αδιαφάνεια και τις μεθοδεύσεις που έχουν μέχρι τώρα ακολουθηθεί απο το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.