Ο κυβερνητικός σχεδιασμός θα οδηγήσει σε νέα σκληρά μέτρα

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
Τρί, 02/03/2021 - 16:19

Με κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Συντονίστρια της Ν.Ε. του κόμματος, Βάσω Μιχαλοπούλου ζητούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν άμεσα με τη διαρκώς επιδεινούμενη επιδημιολογική κατάσταση του νησιού, διαφορετικά εκτιμούν ότι θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα με τραγικές συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωσή τους:

«Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στο νησί μας και η επικέντρωσή τους σε ομάδες ειδικής ευαλωτότητας,(σχολικές κοινότητες, στρατός, μεγάλα πολυκαταστήματα) προκαλούν εύλογη ανησυχία στους πολίτες.

Η ελλειμματική και με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς πορεία των εμβολιασμών, αλλά και η χαλάρωση και ο εφησυχασμός που καλλιεργήθηκε, δημιουργούν ένα βαρύ κλίμα με δυσοίωνες προβλέψεις για την υγειονομική πορεία του νησιού μας.

Φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή δεν προκαλεί τα άμεσα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και των εντεταλμένων φορέων, για την αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπισή της.

Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων θα οδηγήσει στην επιβολή, την τελυταία στιγμή, σκληρών μέτρων με τραγικές συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλους αυτοσχεδιασμούς στη διαχείριση του ζητήματος της πανδημίας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν άμεσα με τη διαρκώς επιδεινούμενη επιδημιολογική κατάσταση του νησιού μας και να λάβουν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα.

Η ουσιαστική στήριξη των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η στελέχωση του Νοσοκομείου με εξειδικευμένο προσωπικό, η οργανωμένη διενέργεια μοριακών τεστ σε ομάδες υψηλής ευαλωτότητας και ο αποτελεσματικός έλεγχος των σημείων εισόδου και εξόδου του νησιού μας είναι μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν.Την ολιγωρία της κυβέρνησης στην έγκαιρη λήψη των παραπάνω μέτρων φοβούμαστε ότι θα πληρώσει πολύ ακριβά ο τόπος μας».

Σχετικά Άρθρα