Χίος, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

ΟΕΒΕ Χίου: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Νοσοκομείο

Τρί, 28/01/2020 - 10:59

Στις ελλείψεις προσωπικού αλλά και κτηριακών υποδομών (ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποκαταστάσεις των κτηρίων της Παθολογικής) στο Νοσοκομείο Χίου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, που ενδεικτικά σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το Σκυλίτσειο βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Έχοντας μπει πλέον στο 2020 και επτά μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης δεν έχουν επιλυθεί βασικά προβλήματα των πολιτών. Τα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα είναι υποστελεχωμένα και υπολειτουργούν.

Το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο του νησιού μας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς το ακτινολογικό τμήμα στηρίζεται σε δύο μονάχα ιατρούς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εφημερεύων ακτινολόγος και να βασίζεται σε εξωτερικούς συνεργάτες. Ένα νησί 50.000 κατοίκων και 7.000 προσφύγων χωρίς ακτινοδιαγνωστική περίθαλψη!

Οι ελλείψεις του νοσοκομείου ξεπερνούν το ποσοστό του 40% αφού υπάρχουν κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό ενώ η αποκατάσταση των κτιρίων της παθολογικής και χειρουργικής κλινικής δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών αφού οι ώρες αναμονής είναι ατελείωτες, οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους καθώς προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις του προσωπικού δουλεύοντας για δύο ο καθένας ενώ στα βαριά περιστατικά ασθενών δεν παρέχεται η απαιτούμενη προσοχή και φροντίδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου θεωρεί απαράδεκτες τις συνθήκες αυτές για την κοινωνία μας και ζητάει:

  • Να προκηρυχτούν μόνιμες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των ελλείψεων του Νοσοκομείου
  • Τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων με ολιγόμηνες συμβάσεις
  • Την άμεση αποκατάσταση των κτιρίων της χειρουργικής και παθολογικής κλινικής

Η ιατρική περίθαλψη αποτελεί δικαίωμα για τον κάθε άνθρωπο!

 

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Παππάς Βασίλης                                                               Κριμιζής Μιχαήλ"

Σχετικά Άρθρα