Όλοι μαζί στην απεργία και τη συγκέντρωση στην πλατεία στις 9 Νοεμβρίου

ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 07/11/2022 - 14:25

Κοινό απεργιακό μέτωπο στήνουν και στη Χίο οι συνδικαλιστικοί φορείς που καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση η οποία θα γίνει στις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την ίδια ημέρα.

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο η εκπρόσωπος της Διοίκησής του, Λία Αξιώτη, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει το μήνυμα και να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων για αύξηση στους μισθούς ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

πό το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρός του Παναγιώτης Νικήτας, προέτρεψε τους πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση λέγοντας ότι δεν πρέπει να δεχτούμε οι λαοί να βγάλουν τον επερχόμενο χειμώνα με όρους 1942!

«Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματά μας», τόνισε ο κος Νικήτας, ενώ και από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, ο Άρης Μιχαλάκης, σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα επιδόματα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης,  που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις απώλειές μας από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια που καλπάζει».

Παρούσα στη συνέντευξη και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, Βικτωρία Αμπαζή, η οποία προέτρεψε τα μέλη του συλλόγου να παραστούν στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία αφού το κύμα ακρίβειας πλήττει και τους εμπόρους.

Στην απεργία συμμετέχει η Ένωση Λογιστών Χίου που εξέδοσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

 Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστικό αναβρασμό. Όχι από κάποιο βίτσιο, αλλά από την ανάγκη επιβίωσης και περιφρούρησης της ανθρώπινης εργασιακής και επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας. Δεν προλαβαίνουμε να ενημερωθούμε για κάποιο νέο νομοθέτημα που πολλαπλασιάζει τις υποχρεώσεις, μας έρχεται το επόμενο (να καλωσορίσουμε και το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ).

Από τη μεριά της κυβέρνησης αυτό που έχει γίνει σαφές είναι η αποφασιστικότητα να προωθηθεί το σύνολο των «μεταρρυθμίσεων» χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ακόμα και σε αυτονόητες ενστάσεις που διατυπώνουμε οι λογιστές (παράταση δηλώσεων, αναστολή υποχρεώσεων κ.λπ.) αντιμετωπίζουμε την ακατανόητη άρνηση της κυβέρνησης. Ακόμα δεν μας έχουν «αναγνωρίσει» το δικαίωμα στην ασθένεια, την εγκυμοσύνη και την ξεκούραση. Οι αγώνες των λογιστών που έγιναν το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει καρφί στο μάτι τόσο των κυβερνώντων όσο και όλων εκείνων που τόσα χρόνια καλλιεργούν λογικές εφησυχασμού και ανάθεσης στους ίδιους της ευθύνης εκπροσώπησης απέναντι στο κράτος. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι οι λογιστές τους έχουμε ξεπεράσει όλους αυτούς, βάζουμε πλέον στο κάδρο τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου και πορευόμαστε με όχημα τον συλλογικό αγώνα.

Ταυτόχρονα ο πληθωρισμός και η ακρίβεια έχουν πάρει «φωτιά» Το ύψος του πληθωρισμού το Σεπτέμβριο έκλεισε σε ετήσια βάση στο 12%. Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν σχεδόν δεκαπλασιαστεί Οι τιμές στα τρόφιμα , στα καύσιμα και στα άλλα είδη πρώτης ανάγκης κινούνται ανεξέλεγκτα. Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη στης αισχροκέρδειας απλά «παρακολουθεί» και επιδοτεί τους κερδοσκόπους με ζεστό χρήμα. Απορρίπτουμε τον εκφοβισμό του «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ». Είμαστε ψυλλιασμένοι για το τι παίζει. Και στον κλάδο μας αντιλαμβανόμαστε ότι οι μεγάλες λογιστικές ελεγκτικές εταιρείες αλλά και οι εταιρείες παραγωγής λογισμικού περιμένουν στη γωνία να αναλάβουν δράση. Με το βαρύ χειμώνα που μας έχουν ετοιμάσει το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενώσουν τον αγώνα μας με αυτό των πελατών μας και του συνόλου του εργαζόμενου λαού.

Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, το εισόδημά μας και το μέλλον της δουλειάς μας. Συνάδελφοι – συναδέλφισσες Γι αυτούς και για χίλιους άλλους λόγους, έχουμε καθήκον να αφήσουμε για λίγο το πληκτρολόγιο και να ανταμώσουμε στο δρόμο, με τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους και άλλους κοινωνικούς φορείς και να βροντοφωνάξουμε ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ: - Αναβολή της υποχρεωτικότητας των MyData. Υποβολή μόνο των εσόδων χωρίς πρόστιμα μέχρι να οριστικοποιηθούν οι εκκρεμότητες του συστήματος.

Καμία αποστολή αποκλίσεων από τους λογιστές - Κατάργηση κάθε μορφής προστίμου που αφορά τη λειτουργία του My Data - Θεσμοθέτηση άμεσα της άδειας ασθένειας του λογιστή, της άδειας μητρότητας καθώς και του μήνα Αυγούστου χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες και άλλες υποχρεώσεις - Δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 55 έτη για τις γυναίκες , στα 60 έτη για τους άνδρες

- Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του Φ.Π.Α. στα είδη διατροφής και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας - Ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία, επίδομα μητρότητας για δύο μήνες πριν και έξι μετά τον τοκετό

- Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου και του ΕΝΦΙΑ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις - Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11.00πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Σχετική με την απεργία είναι η παρακάτω ανακοίνωση των εργαζομένων στους Δήμους 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, όπως και στον Ιδιωτικό Τομέα, με κυρίαρχο αίτημα:

Γενναίες ΤΩΡΑ αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια χωρίς voucher και pass.

Όλοι  και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου στις 11:00

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις άμεσα.
  • Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης από 1-1-2021, όπως έγινε και στον Ιδιωτικό Τομέα.
  • Ξεπάγωμα μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αύξηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία περικοπή του.
  •  Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των Νόμων που ιδιωτικοποιούν την Κοινωνική Ασφάλιση.
  •  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στους Ο.Τ.Α. και στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.
  • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων. Κατάργηση κάθε σχετικής διάταξης για την ίδρυση και λειτουργία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ» στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
  • Νομοθετική ρύθμιση εδώ και τώρα για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.

 

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

 

 

 

Η Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 

             ΣΟΦΙΑ ΓΑΤΑΝΑ                                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

 

koini_apergiaki_sygkentrosi_tin_tetarti_stin_plateia

Σχετικά Άρθρα