
Η μη εκπροσώπηση περιφερειακού συμβούλου της παράταξης «Τολμάμε» του Παναγιώτη Χριστόφα, εκλεγμένου από την Χίο, στις θέσεις διοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα στη θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη, ήταν η αρχή του τέλους για την όποια συνεργασία επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα να υπάρξει μετεκλογικά μεταξύ του συγκεκριμένου συνδυασμού με την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη.
Όπως είπε ο Παναγιώτης Χριστόφας σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια», ο τρόπος που διαχειρίστηκε το όλο ζήτημα ο Περιφερειάρχης και με δεδομένο ότι τα όσα είχαν συμφωνήσει -μεταξύ των οποίων και η τοποθέτηση 3 συμβούλων του σε θέσεις αντιπεριφερειαρχών και ενός ακόμη σε μια θέση εντεταλμένου - ανατράπηκαν δύο ημέρες μετά, λόγω της προσπάθειας Μουτζούρη να αντιμετωπίσει ενδοπαραταξιακές αντιδράσεις, δεν αποτελούν καλό οιωνό για τη συνέχεια, γι’αυτό και αποφάσισαν να μην συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μορφή συνδιοίκησης.
Ο κος Χριστόφας διαφώνησε επίσης με τον τρόπο που έγιναν οι ανακοίνωσεις Μουτζούρη για τους αντιπεριφερειάρχες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από την εκπομπή σας (σ.σ. στο Ράδιο «Α») μάθαμε ποιοι θα είναι αντιπεριφερειάρχες και ποιος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου».
Ο ίδιος επισήμανε ότι ο συνδυασμός τους που έλαβε 18,78% στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Χίο σε περίπτωση συνδιοίκησης όφειλε να έχει μια θέση αντιπεριφερειάρχη εκλεγμένου από το νησί μας, κάτι που ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί στη συνέχεια ανετράπη από τον κο Μουτζούρη, γεγονός στο οποίο ενδεχόμενα συνέβαλε η "καραμπόλα" που δημιουργήθηκε από την πρόταση τοποθέτηση του Παντελή Βρουλή σε θέση αντιπεριφερειάρχη. Ωστόσο ο κ. Χριστόφας δήλωσε ότι το μείζον είναι η ασυνέπεια του νέου Περιφερειάρχη και η αντιπαράθεσή τους δεν αφορά τις θέσεις αλλά παραμένει πολιτική.
Τόνισε δε ότι αποσκοπούν στην εποικοδομητική παρουσία τους στο περιφερειακό συμβούλιο και σε ότι θεωρούν καλό θα παρέχουν στήριξη, ενώ τέλος αναφερόμενος στα βασικά ζητούμενα, εν’ όψει του νέου ΕΣΠΑ , σημείωσε ότι από τα κύρια είναι η δίκαιη κατανομή πόρων ανά Νομό, εκτιμώντας ότι η Χίος αδικήθηκε στο τρέχον πρόγραμμα, στο οποίο - όπως είπε- έχει μείνει πίσω η περιφέρεια και πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εκτέλεση των έργων.







































