Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Π. Χριστόφας στο Ράδιο "Α" για Κ. Μουτζούρη: Άλλα συμφωνήσαμε, άλλα έγιναν σε 2 ημέρες!

Βασική αιτία του "διαζυγίου" ο μη ορισμός αντιπεριφερειάρχη , εκλεγμένου από τη Χίο
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 19/08/2019 - 15:21
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Η μη εκπροσώπηση περιφερειακού συμβούλου της παράταξης «Τολμάμε» του Παναγιώτη Χριστόφα, εκλεγμένου από την Χίο, στις  θέσεις διοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα στη θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη, ήταν η αρχή του τέλους για την όποια συνεργασία επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα να υπάρξει μετεκλογικά μεταξύ του συγκεκριμένου συνδυασμού με την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη.

Όπως είπε ο Παναγιώτης Χριστόφας σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια», ο τρόπος που διαχειρίστηκε το όλο ζήτημα ο Περιφερειάρχης και με δεδομένο ότι τα όσα είχαν συμφωνήσει -μεταξύ των οποίων και η τοποθέτηση 3 συμβούλων του σε θέσεις αντιπεριφερειαρχών και ενός ακόμη σε μια θέση εντεταλμένου - ανατράπηκαν δύο ημέρες μετά, λόγω της προσπάθειας Μουτζούρη να αντιμετωπίσει ενδοπαραταξιακές αντιδράσεις, δεν αποτελούν καλό οιωνό για τη συνέχεια, γι’αυτό και αποφάσισαν να μην συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μορφή συνδιοίκησης.

Ο κος Χριστόφας διαφώνησε επίσης με τον τρόπο που έγιναν οι ανακοίνωσεις Μουτζούρη για τους αντιπεριφερειάρχες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από την εκπομπή σας (σ.σ. στο Ράδιο «Α») μάθαμε ποιοι θα είναι αντιπεριφερειάρχες και ποιος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο συνδυασμός τους που έλαβε 18,78% στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Χίο σε περίπτωση συνδιοίκησης όφειλε να έχει μια θέση αντιπεριφερειάρχη εκλεγμένου από το νησί μας, κάτι που ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί στη συνέχεια ανετράπη από τον κο Μουτζούρη, γεγονός στο οποίο ενδεχόμενα συνέβαλε η "καραμπόλα" που δημιουργήθηκε από την πρόταση τοποθέτηση του Παντελή Βρουλή σε θέση αντιπεριφερειάρχη. Ωστόσο ο κ. Χριστόφας δήλωσε ότι το μείζον είναι η ασυνέπεια του νέου Περιφερειάρχη και η αντιπαράθεσή τους δεν αφορά τις θέσεις αλλά παραμένει πολιτική.

Τόνισε δε ότι αποσκοπούν στην εποικοδομητική παρουσία τους στο περιφερειακό συμβούλιο και σε ότι θεωρούν καλό θα παρέχουν στήριξη, ενώ τέλος αναφερόμενος στα βασικά ζητούμενα, εν’ όψει του νέου ΕΣΠΑ , σημείωσε ότι από τα κύρια είναι  η δίκαιη κατανομή πόρων ανά Νομό, εκτιμώντας ότι η Χίος αδικήθηκε στο τρέχον πρόγραμμα, στο οποίο - όπως είπε- έχει μείνει πίσω η περιφέρεια και πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εκτέλεση των έργων.

 

 

Σχετικά Άρθρα

  Κατά… 500 %  αυξήθηκαν οι παραβιάσεις επί Τσίπρα, αλλά…
Σάβ, 07/12/2019 - 20:02

Για τακτικό λάθος των αδελφών μας Κυπρίων , που άνοιξαν το μέτωπο των γεωτρήσεων στην ΑΟΖ, χωρίς στρατιωτική κάλυψη, προκαλώντας ακαίρως τον εχθρό να μεταφέρει την απειλή από την Κύπρο στα ανοιχτά της Κρήτης, σε μια εποχή που η Ελλάδα βρίσκεται εν αδυναμία, μίλησε το  Σάββατο πρωί,  στην  εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΆΙ, ο Κώστας Μαρδάς, συγγραφέας του βιβλίου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Άρα , πρέπει να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια; Όχι, βέβαια!  Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος , δεν έμεινε στη δυσμενή για την Ελλάδα διαπίστωσή του , που πρώτος και … μόνος  από όλους τους τηλεοπτικούς αναλυτές  ανέδειξε, αλλά προχώρησε σε αντιπρόταση,  λέγοντας ότι  το λάθος αυτό, πρέπει να το καλύψουμε όχι με παρορμητισμούς για ...βύθιση τουρκικού πλοίου, αλλά με οργάνωση , διακομματική συνεργασία και πνεύμα ετοιμότητας .

 Ο Χιώτης δημοσιογράφος,  στο χρονολόγιό του στο facebook παραθέτει  συνοπτικά την ανάλυσή του , σε ερωτήσεις του Γιώργου Αυτιά :

-- Το μνημόνιο για τη μέση γραμμή της ΑΟΖ Τουρκίας- Λιβύης, μπορεί να μην παράγει έννομα αποτελέσματ , παράγει όμως στρατηγικά αποτελέσματα και πραγματικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα, αυτά, μέχρι στιγμής, είναι εις βάρος μας, καθώς με την άκαιρη, ορμητική και δίχως προηγούμενη αμυντική θωράκιση της κυπριακής ΑΟΖ, ο Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να μεταφέρει το μέτωπο της αντιπαράθεσης από την Κύπρο, στον άξονα Κρήτης - Λιβύης, διευρύνοντας το μέτωπο υπέρ αυτού... κυκλώνοντάς μας από το νότο...

-- Ο Ερντογάν κατάφερε να εξασφαλίσει από τη Λιβυκή κυβέρνηση, που αναγνωρίζεται διεθνώς και ειδικώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω προσφυγικού , την ίδρυση τουρκικής αεροναυτικής Βάσης που θα καλύπτει το εν λόγω μέτωπο - υποψήφιο χώρο τουρκικών ερευνών και γεωτρήσεων , έχοντας σύμμαχο το Πακιστάν. Η μουσουλμανική χώρα των 200 εκατομμυρίων κατοίκων και των 130 πυρηνικών κεφαλών, εντάχθηκε στην επιχείρηση "Ασπίδα της Μεσογείου ", που υπό τη διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού διεξάγει τις παράνομες γεωτρήσεις στην αθωράκιστη, όπως αποδείχθηκε μέχρι τώρα, ΑΟΖ της Κύπρου.

-- Μάλιστα, Πακιστανικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, συμμετείχε πρόσφατα σε τουρκική άσκηση στη γραμμή Αιγαίο- Κρήτη - Κύπρος, πραγματοποιώντας παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας, ενώ φρεγάτα του Πακιστάν προχώρησε σε νηοψίες εμπορικών πλοίων που έπλεαν στη θαλάσσια ζώνη της Κύπρου. Και η φρεγάτα το έκανε με κάλυψη τουρκικών πολεμικών !

--Ο τουρκικός κίνδυνος ξεπερνάει όλους τους Έλληνες Πρωθυπουργούς, όπως αποδεικνύει η μελέτη της κατάληξης που είχαν όλες οι ελληνοτουρκικές κρίσεις από το 1955 μέχρι σήμερα. Στο τέλος όλοι οι Πρωθυπουργοί έκαναν πίσω . Έκαναν πίσω - και ορθώς - και οι μεγάλοι ηγέτες, εν ονόματι της ειρήνης. Και ο Καραμανλής στην κρίση του "Χόρα" τον Αύγουστο του 1976... Αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου στην κρίση του Μάρτη του 1987, παρά τη δυναμική κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, στο τέλος έκανε πίσω προκειμένου να αποφύγει τον πόλεμο, αποδεχόμενος τη Συμφωνία της Βέρνης για το πάγωμα - γκριζάρισμα των ερευνών- γεωτρήσεων στην ελληνική , αλλά μη οριοθετηθείσα υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου... Συμφωνία- Πρωτόκολλο που είχε δεχθεί το 1976 ο Καραμανλής - κάτι που όμως ο Ανδρέας είχε χαρακτηρίσει … εθνική προδοσία !

-- Το θρυλούμενο περί του ότι ο Ανδρέας ήταν συνεννοημένος με τον Καραμανλή, να πει στην κρίση του 1976 το... "Βυθίσατε το Χόρα", διαψεύσθηκε πανηγυρικά από τον πιο κοντινό άνθρωπο του Καραμανλή . Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της ΝΔ Πέτρο Μολυβιάτη, από το βήμα της Βουλής.

-- Ναι. Η τουρκική απειλή ξεπερνά όλους τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Επί Πρωθυπουργίας Τσίπρα-ο οποίος σωστά έδειξε στρατηγική ψυχραιμία - οι παραβιάσεις των θαλασσίων συνόρων μας έφθασαν το 2018 στο πρωτοφανές ποσοστό αύξησης κατά 500 % ! Και επί Μητσοτάκη - ( προσθέτω εδώ ) - θα αυξηθούν άλλο τόσο...! Γι αυτό χρειάζεται διακομματική συνεννόηση. Για να μπει ένα όριο...

--- Και να σταματήσουν οι προτροπές ορισμένων αποστράτων για βυθίσεις!.. Αυτό που χρειάζεται πρώτ΄απόλα , είναι η προετοιμασία Στρατού- Λαού για ένα θερμό επεισόδιο ...

Και ο Κώστας Μαρδάς , καταλήγει με νόημα:
---Φυσικά, εκτιμώ ότι  δεν θα γίνει θερμό επεισόδιο...Αν γίνει ... θα γίνει άλλη μία.. .θερμή υποχώρηση...