Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Π. Κουνιάδης για επαναφορά του παλιού καθεστώτος εξετάσεων οδήγησης: Ακυρώνουν και το καλό τμήμα της διαφάνειας

Ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτών Β. Αιγαίου συμφωνεί όμως με την κατάργηση των εξετάσεων για τους ηλικιωμένους
Πέμ, 29/08/2019 - 14:17

Δεν βρίσκει σύμφωνο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Β. Αιγαίου, Παντελή Κουνιάδη, η νομοθετική αλλαγή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που κατατέθηκε στη Βουλή, και προβλέπει μεταξύ άλλων επαναφορά του παλιού τρόπου εξέτασης για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» εξέφρασε την άποψη ότι ακυρώνοντας τον προηγούμενο νόμο, που ψηφίστηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος είχε τα τρωτά του, ακυρώνεται και το «καλό» μέρος του που αφορούσε τα ζητήματα διαφάνειας και αντιμετώπισης «βρώμικων κυκλωμάτων».

Δεν υπάρχει λόγος, είπε, να επανέλθουν δύο εξεταστές ή να μην εξετάζονται οι υποψήφιοι σε κάποιες δοκιμασίες μόνοι με τους εξεταστές, αφού κατά τον ίδιο, αυτές τις 3 εβδομάδες που δούλεψαν σε μια τέτοια βάση, δε δημιουργήθηκαν προβλήματα και το σύστημα έτρεξε και μάλιστα άψογα, όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας για απόλυτα καλή συνεργασία – σε τοπικό επίπεδο- εξεταστών και εκπαιδευτών .

Ο ίδιος δεν φαίνεται να πείθεται και από το ότι το υπουργείο μιλά στην παρούσα φάση για σύσταση επιτροπής, η οποία σε διάστημα 6+3 μηνών θα επεξεργαστεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, «προκειμένου να συνταχθεί ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και θα περιορίσει το φαινόμενο της διαφθοράς, όπου υπάρχει.»

Αντίθετα, εκτιμά ότι το υπουργείο κινήθηκε σωστά προτείνοντας την κατάργηση των εξετάσεων οδήγησης στους ηλικιωμένους τους οποίους θα στέλνει σε Β/βάθμια επιτροπή για ιατρική εξέταση.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 07:31

Από την ανάρτηση του Κ. Μαρδά στο Facebook για την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

"Σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια, πέθανε ένας γενναίος πολιτικός, που εμείς οι ... "προοδευτικοί " τον βλέπαμε ως ...Ιούδα...

Και μετά , ως κυβέρνηση, ο δικός μας, εφάρμοσε κατά ... γράμμα , ό, τι είχε πει ο... "Ιούδας" για την εσωτερική πολιτική και εξωτερική πολιτική...

Βέβαια, θα επαναλάβω, αυτό που μου είχε πει ο μεγάλος Μίκης, που είχε διατελέσει και υπουργός του, όταν τον ρώτησα σε ένα ταξίδι στην Άγκυρα για να μεταφέρει μήνυμα στον Οζάλ :

"Ο Μητσοτάκης, είναι σαν τον διαβασμένο γιατρό... Κάνει σωστή διάγνωση... Αλλά στην εγχείρηση δεν σου βάζει αναισθητικό ! "