Χίος, Τετάρτη 19 Ιουνίου

Παραιτήσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ Χίου για την καρατόμηση Βενιζέλου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 12/06/2019 - 23:20

Ηταν στραβό το κλίμα... το  τρώνε και οι αποχωρήσεις.

Αναφερόμαστε σε σειρά από σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Χίου, σήμερα ΚΙΝΑΛ, που οι τελευταίες αποφάσεις της ηγεσίας του, βλέπε καρατόμηση Βενιζέλου οδηγούν σε αποχωρήσεις.

Ηδη κάτω από σχετικό κείμενο συγκεντρώνονται υπογραφές.

Ενα δείγμα στις φωτογραφίες.

Ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν μέχρι στιγμής είναι οι: Κώστας Γανιάρης, Στέλλα Κανάριου, Ευθύμης Μονίαρος, Σταμάτης Βαρλάς, Νίκος Λεοντάρας, Ειρήνη Μπουλά, Ευάγγελος Φωτεινός, Παναγιώτης Καμίτσης, Θράσος Βουδούρης, Αργυρώ Βουδούρη και άλλοι.

Στην επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου ανακοινώθηκε η έγκριση της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου
Τετ, 19/06/2019 - 15:16

Προς ένταξη στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ οδεύει το έργο κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Βέσσα, αφού και επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ στη Μυτιλήνη, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου οπότε είναι θέμα χρόνου αυτό να τύχει χρηματοδότησης ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Όπως δήλωσε στην "Α" ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Στρατή Γδύση και τον Γ. Γραμματέα του Δήμου, Λάκη Τσακό συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ήδη από προχθές ενημερώθηκαν για την έγκριση της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου, που στην ουσία "ξεκλειδώνει" τη διαδικασία για την χρηματοδότησή του και από εκεί και πέρα τη δημοπράτηση και εκτέλεσή του.

Όσον αφορά αυτήν καθ'αυτήν τη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΣΠΑ τέθηκαν εκτός των άλλων τα ζητήματα που αφορούν τις καθυστερήσεις απορρόφησης πόρων, πρόβλημα που κατά το Δήμαρχο απασχολεί κι άλλες περιφέρειες της χώρας που διαχειρίζονται επιχειρησιακά προγράμματα, ενώ ο ίδιος έθεσε, μεταξύ άλλων, και το θέμα υποστελέχωσης των δήμων που αποτελεί τροχοπέδι στην υλοποίηση των έργων.