Πικετοφορία του ΚΚΕ για την κρατική αδιαφοία στον κορωνοϊό

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου
Πέμ, 29/10/2020 - 05:46

Πικετοφορία διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ την Παρασκευή 6:30 μ.μ. στην Είσοδο της Απλωταριάς.

Το ΚΚΕ στη Χίο από τις αρχές της πανδημίας έχει αναδείξει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που εξακολουθεί να κωφεύει στα αιτήματα των υγειονομικών, των Σωματείων για άμεση στελέχωση σε μέσα και προσωπικό του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα. Ακολουθεί την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε άθλιες συνθήκες και με διαπιστωμένα νέα κρούσματα εντός της ΒΙΑΛ. Μέχρι και σήμερα, κρατά τις σχολικές αίθουσες με 20 και 25 μαθητές, συνειδητά δεν μειώνει τον αριθμού ανά τάξη στους 15. Δεν προχωρά στην εύρεση νέων αιθουσών, την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στα σχολεία.

Προτάσσουμε την προστασία της υγείας των κατοίκων του νησιού, απέναντι στην πολιτική, που βάζει πάνω απ’ όλα τις «αντοχές της οικονομίας». Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, υπερασπιζόμαστε την υγεία, τα δικαιώματα και τη ζωή μας.

Είναι ώρα ευθύνης, για λαϊκή οργάνωση και δράση για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, απέναντι στους τραπεζίτες και τα μονοπώλια. Δίνουμε απάντηση στα νέα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου. Η καταστολή και ο περιορισμός δράσης το λαϊκού κινήματος δεν θα περάσει.

Σχετικά Άρθρα