Πολιτικό... μπαλάκι ο Ιατρικός Σύλλογος

Δήλωση του Α. Μιχαηλίδη
Πέμ, 29/10/2020 - 20:30

Η εξέλιξη που παίρνουν οι συχνότατες και σαφώς πολιτικές θέσεις του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, μετά την παρέμβαση του Νότη Μηταράκη, τώρα προκαλούν την παρέμβαση του έτερου Βουλευτή Α. Μιχαηλίδη, με φυσικά... ανάποδη ανάγνωση.

Η πλήρης δήλωση του είναι η εξής:

Ως μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω τα παρακάτω:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου ουδέποτε αναμείχθηκε σε πολιτικά παιχνίδια και πολιτικές σκοπιμότητες. Οι εκάστοτέ Πρόεδροί του και τα μέλη των Δ.Σ. εξέφραζαν πάντα τις επιστημονικές απόψεις τους υπηρετώντας τις ιπποκρατικές επιταγές μέχρι κεραίας.

Το καθήκον τους αυτό το έπραξαν επανειλημμένα τοποθετούμενοι με απόλυτη επάρκεια απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η πανδημία, κ.α. Την πρακτική αυτή ακολούθησε ο Ιατρικός Σύλλογος διαχρονικά μέχρι σήμερα.

Η πρακτική αυτή προφανώς δεν αρέσει στον κ. Μηταράκη, ο οποίος αναζητεί μονίμως χειροκροτητές της ανερμάτιστης πολιτικής του. Με την απαράδεκτη δήλωσή του, αφενός προσβάλλει τον ιατρικό κόσμο του νησιού μας στο σύνολό του, αφετέρου επιχειρεί να τον διχάσει ως φτηνός πολιτικάντης.

Οι γιατροί (ιδιώτες και γιατροί του ΕΣΥ), στους οποίους στηρίζει αυτήν την στιγμή τις ελπίδες της η κοινωνία, λοιδορούνται από τον κ. Μηταράκη επειδή δεν επευφημούν την επικίνδυνη πολιτική του. Άξιος ο μισθός του.

Μετά τους δικηγόρους, οι γιατροί. Ποιοι ακολουθούν;

Σχετικά Άρθρα