
Σε κέντρο Χιακής Ιστορίας σχεδιάζει να μετατρέψει το δημοτικό χώρο στο «Καστρομηνά» η Δημοτική Αρχή καθώς εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία υπαίθριας έκθεσης, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βλέπει την ιστορία της Χίου μέσα σε κτίρια που θα κατασκευαστούν αλλά και στα υπάρχοντα, με το ύψος της χρηματοδότησης να φτάνει το 1,5 εκ.ευρώ.
«Στόχος μας είναι η Χίος να αποκτήσει ένα σύγχρονο τόπο παρουσίας της ιστορίας της», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επισημαίνοντας ότι η με την ολοκλήρωση των μελετών και τη σχετική διαβούλευση με συλλόγους θα γίνει παρουσίαση της πρότασης.
Παράλληλα από το ίδιο πρόγραμμα εγκρίθηκαν και οι χρηματοδότησεις και άλλων προτάσεων που είχε καταθέσει ο Δήμος Χίου, όπως επισκευαστικές εργασίες αλλά και νέες παιδικές χαρές, καθώς και επισκευαστικές εργασίες και ανάπλασεις αθλητικών χώρων, όπως το Εθνικό Στάδιο Χίου και το γήπεδο Καλαμωτής.






































