«Προστασία» του δημάρχου: Μια πρόταση που μπορούμε να αρνηθούμε

Ανακοίνωση της Χιακής Συμπολιτείας
Πέμ, 13/01/2022 - 16:35

«Με ένα πρωτοφανές παραλήρημα σε δηλώσεις του ο κ. Κάρμαντζης απειλεί τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους συγγενείς των προσώπων που τις απαρτίζουν, μέχρι και τα «εγγόνια τους», ότι θα «μπει πολύς κόσμος σε μπελά» και θα έχουν «δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη». Στις ίδιες δηλώσεις αναφέρει ότι δεν πρόκειται για «απειλή» αλλά ότι θέλει να τους «προστατέψει».

Εμείς δεν γνωρίζουμε καμιά ποινή στο δικαιϊκό μας σύστημα να έχει κληρονομικό χαρακτήρα, εκτός και αν ο κ. Κάρμαντζης έχει σκοπό να εφαρμόσει τη «Σαρία» ή τον «Μωσαϊκό Νόμο» και θεωρούμε τις δηλώσεις του ως ευθεία απειλή προς τις οικογένειες μας, γνωρίζοντας καλά, τι σημαίνει η λέξη «προστασία» όταν εκτοξεύεται από αυτόν που απειλεί» αναφέρει σε ανακοίνωση της ο συνδυασμός "Χιακή Συμπολιτεία" και αναλυτικά σημειώνει:

«Αφού ξεκίνησε με μπαράζ μηνύσεων και αγωγών απειλώντας πολίτες που του ασκούν κριτική στα κοινωνικά δίκτυα, τώρα περνάει σε «άλλο επίπεδο».

Ο κ. Κάρμαντζης βρίσκεται σε πανικό επειδή έχει απέναντι του σύσσωμη την κοινωνία της Χίου και τους εκπροσώπους της.

Ο ίδιος και ο συνεταίρος του στο «έγκλημα» κ. Μηταράκης είναι ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την σθεναρή αντίσταση του λαού της Χίου στη δια της βίας ανέγερση φυλακής  προσφύγων στο νησί. Μιας «τρύπας δικαιωμάτων» για τους πρόσφυγες και ενός διαχρονικού στίγματος για τη Χίο, την Ελλάδα και τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Στις απειλές του κ. Κάρμαντζη λοιπόν, απαντάμε ότι «μας κάνει μια πρόταση που μπορούμε να αρνηθούμε», για να θυμηθούμε και τον χολυγουντιανό «Νονό», και ότι δεν τον φοβόμαστε γιατί έχουμε την κοινωνία μαζί μας.

Και η απάντησή μας θα είναι όπως πάντα πολιτική και με επιχειρήματα.

Τέλος, μπορεί ο κ. Κάρμαντζης να νομίζει (όντας μετριόφρων) ότι «γράφει ιστορία». Θα συμφωνήσουμε: γράφει την πιο αποτρόπαια και αντιδημοκρατική εκδοχή της».

Σχετικά Άρθρα