Πρωτοβουλία: Το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να παραδώσει τη ΒΙΑΛ

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 12/01/2021 - 11:02

Η ελληνική δικαιοσύνη με την απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου της 31 Δεκεμβρίου 2020, υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να αποδώσει στον Δήμο της Χίου, το νόμιμο ιδιοκτήτη του ακινήτου, τη ΒΙΑΛ, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη της Πρωτοβουλίας για τη Χίο.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι "η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ότι ζούμε σε ένα κράτος δικαίου: οποιοσδήποτε, ακόμη και το Ελληνικό Δημόσιο, δεν μπορεί να καταπατεί την ιδιοκτησία ενός άλλου.

Αυτό τον κανόνα δικαίου, όφειλε να έχει σεβαστεί το Ελληνικό Δημόσιο εδώ και αρκετά χρόνια, όταν ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη ΒΙΑΛ έξω από τους όρους της προσωρινής της παραχώρησης, έξω από τους όρους της νομοθεσίας και των κανονισμών, εις βάρος, τελικά, της τοπικής κοινωνίας η οποία είχε προσπαθήσει να δώσει λύσεις στις έκτακτες συνθήκες του 2015".

Η δημοτική παράταξη υπενθυμίζει ότι από τις πολλές νομικές ενέργειες που έγιναν έκτοτε (εξώδικα, μηνύσεις, καταγγελία σύμβασης, αγωγές έξωσης), με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, η τελευταία είναι αυτή που δικαιώνει τον Δήμο της Χίου.

"Έστω τώρα", συνεχίζει, "δύο χρόνια μετά τη λήξη του παραχωρητηρίου, το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποδώσει το ακίνητο στον Δήμο της Χίου. Όσα προσκώματα και εάν βρεθούν μπροστά, η ΒΙΑΛ πρέπει να αποδοθεί στον Δήμο της Χίου".

"Η κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου της Χίου, για τις οποίες προορίζεται το ακίνητο, μπορεί να γίνει πλέον μέσα σε ένα ευρύτερο επιχειρηματικό πάρκο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει η ΒΙΑΛ, μαζί με γειτονικές ιδιοκτησίες. Η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, η συνεργασία της επιχειρηματικής κοινότητας και του Δήμου της Χίου, είναι προαπαιτούμενα για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα, στην οικονομική αναζωογόνηση που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή και η Χίος", καταλήγει η δημοτική παράταξη της Πρωτοβουλίας.

Αναφορικά με το κατά πόσο η επιστροφή της ΒΙΑΛ στον Δήμο Χίου ανοίγει εκ νέου την συζήτηση για χωροθέτηση νέας Δομής, ο Μανώλης Βουρνούς τόνισε ότι « Δεν είναι δουλειά του Δήμου να ασχοληθεί με το θέμα της δομής», συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «το να έρχεται το ελληνικό δημόσιο μετά από ένα μεγάλο δικαστικό αγώνα σήμερα να ζητά και νέο χώρο δεν είναι κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τόσο μεταξύ δήμου και κυβέρνησης όσο και μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών».

to_elliniko_dimosio_prepei_na_paradosei_tin_proin_vial

Σχετικά Άρθρα