Χίος, Δευτέρα 6 Απριλίου

Ράβε - ξήλωνε στο λιμάνι

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 08/01/2020 - 10:47

Ξεκίνησε σήμερα το ξήλωμα της υπερυψωμένης ράμπας στο βόρειο τμήμα του λιμανιού.

Πρόκειται για ένα έργο της τάξεως των 115.000 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει αλλαγή του στεγάστρου επιβατών (ήδη έγινε καθαίρεση του παλιού), παρέμβαση στη ράμπα, ώστε να προσαρμοστεί στα δεδομένα των πλοίων που προσεγγίζουν και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, συμπεριλαμβανομένων των πεζοδρομίων για την ασφαλέστερη πρόσβαση επιβατών. 

Θυμίζουμε ότι η ράμπα, που ήταν αρκετά υπερυψωμένη, είχε κατασκευαστείτο 2016 , επρόκειτο για ένα έργο προϋπολογισμού 88.000 ευρώ, που εκτελέστηκε από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο και χρηματοδοτήθηκε από  το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μέσα σε 4 χρόνια ξηλώνεται!

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 11:34

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απαντά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στα πυρά που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα για τα ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων την αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και τη λειτουργία δομής για να τίθενται σε καραντίνα οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες – πρόσφυγες στα νησιά.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Διάβασα διάφορες ανακοινώσεις... Συντονιστικές και παρατάξεις:
1. Αποσυμφόρηση ΒΙΑΛ ξεκίνησε (-8% α τρίμηνο) και θα συνεχίσει όλο το έτος
2. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στη ΒΙΑΛ
3. Johansson πρότεινε δημιουργία χώρων σε κάθε νησί για ευάλωτους με στόχο αποσυμφόρηση δομών, γιατί δεν το λέτε αυτό στις ανακοινώσεις σας;
4. Ευτυχώς στη Χίο είναι δήμαρχος ο Κάρμαντζης και όχι αυτοί που γράφουν ανακοινώσεις. Γιατί έβαλε πρώτα την ασφάλεια των κατοίκων, φυσικά χρειάζεται χώρος για καραντίνα. Το καταλαβαίνει ο κάθε λογικός άνθρωπος. Και πλέον ακολουθούν και άλλοι Δήμοι με αντίστοιχα μέτρα.»