Σε καραντίνα 11 Συνοριοφύλακες, 1 συνάδελφος τους θετικός

Κυρ, 25/10/2020 - 08:23
φωτο αρχείου

Ενώ αναμένεται σήμερα ο έλεγχος του ΕΟΔΥ στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, όπου από τις 10.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. θα πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ κορωνοϊού, κάτι που θα δείξει στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας το επιδημιολογικό φορτίο του Αστικού πληθυσμού, τα… βαριά αποτελέσματα στην ΒΙΑΛ, βγαίνουν πλέον και εκτός αυτής.

Έτσι από τα σχετικά τεστ, που έγιναν θετικός στον κορωνοϊό απεδείχθη ένας Συνοριοφύλακας, που δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε απομόνωση αυτομάτως 11 συνάδελφοι του, που είχαν επαφή μαζί του.

Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα από 470 τεστ, που πραγματοποιήθηκαν χθες και ακόμα δεν ανακοινώθηκαν. Από αυτά θα προκύψει αν παραμένει προσβεβλημένο και ευτυχώς ασυμπτωματικό στον κορωνοϊό το 11% του μεταναστευτικού πληθυσμού, που συνεχίζει να παραμένει και εν όψει χειμώνα στην ΒΙΑΛ κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ενδιαφέρον θα έχουν επίσης τα αποτελέσματα από τα σημερινά τεστ στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, που πάντως θα είναι απλά και μόνο ενδεικτικά με την έννοια, ότι οικειοθελώς θα σπεύσουν για τεστ οι πιο… ψαγμένοι και συνήθως οι πιο προσεκτικοί.

Ασφαλή αποτελέσματα μπορούν να βγούν αν το δείγμα είναι τυχαίο και υποχρεωτικό και ειδικά αν αφορά χώρους όπου διασκεδάζουν χωρίς καμιά προφύλαξη οι νέοι.

Σχετικά Άρθρα