Σκόπιμα η Κυβέρνηση καθυστερεί την καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Υποστηρίζει ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/06/2020 - 15:51

“Σημαντικές καθυστερήσεις στην πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου παρατηρούνται όλο το τελευταίο διάστημα, σε βαθμό που καθίστανται απολύτως βάσιμες πλέον οι ανησυχίες ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί συνειδητά να πλήξει αυτό το ευρύτερα αποδεκτό μέτρο”, αναφέρει ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης ο οποίος συνυπέγραψε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου Ν. Σαντορινιού, στην οποία επισημαινόταν ότι δεν έχει εκδοθεί καμία εντολή πληρωμής για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020.

Όπως αναφέρει, σχεδόν ένα μήνα μετά την κατάθεσή της, η ερώτηση αυτή δεν έχει απαντηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

«Οι καθυστερήσεις αυτές», τονίζει ο Βουλευτής, «επισημαίνονται με αυξημένη ένταση από τους κατοίκους της Χίου, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών κατηγοριών όπως οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας και οι γιατροί που δικαιούνται το αντισταθμιστικό αυτό μέτρο».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου που διαμόρφωσε και εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  τομή στην νησιωτική πολιτική της χώρας γιατί υλοποίησε αίτημα δεκαετιών των νησιωτών και αντιμετώπισε στοχευμένα την κεντρική αιτία των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι νησιωτικές επιχειρήσεις. «Γι’ αυτόν το λόγο», συνεχίζει ο Βουλευτής, «συνάντησε την καθολική αποδοχή των κατοίκων των νησιών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Γι’ αυτόν τον λόγο, απ΄ ό,τι φαίνεται, το έχει στοχοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ».

Τέλος καλεί το Υπουργείο να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα ποσά που αντιστοιχούν στις μετακινήσεις του 2020, να ομαλοποιήσει τις εντολές πληρωμών και να εγκαταλείψει οποιαδήποτε σκέψη απαξίωσης ή υποβάθμισης του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

«Εκτός», καταλήγει, «εάν επιθυμεί να δοκιμάσει τις αντιδράσεις των νησιωτών, όπως όταν επιχείρησε να κατασκευάσει τις προσφυγικές υπερδομές πριν λίγους μήνες.»

skopimi_i_kathysterisi_katavolis_toy_metaforikoy_isodynamoy

Σχετικά Άρθρα