Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Στο 50% - 60% οι κλοπές και οι διαρροές νερού!

Τρί, 03/12/2019 - 14:17

 

Το ότι οι διαρροές στο δίκτυο της ΔΕΥΑΧ είναι πολλές και πέραν του… φυσιολογικού ήδη το ξέραμε. Ωστόσο το να ακούς από τον Πρόεδρο της εταιρείας ότι αν συμπεριληφθούν και οι κλοπές νερού τελικά από τις ποσότητες του νερού που αντλείται, με το όποιο κόστος - περιβαλλοντικό και οικονομικό- τα 50 με 60% χάνεται στην πορεία, είναι εντυπωσιακό!

Αν μη τι άλλο απαιτείται άμεση δράση μιας και όλο αυτό έχει αντίκτυπο στον καθένα από εμάς, ως καταναλωτές και ως Χιώτες, αφού εκτός του ότι πληρώνουμε την νύφη μέσω τον λογαριασμών μιας και το κόστος νερού είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με τις ποσότητες που πραγματικά έχουμε ανάγκη, εξαντλούμε υδάτινους πόρους που είναι επιζήμιο για το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μυριαγκό η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι εύκολη, ωστόσο αναζητούνται λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση και ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης κεντρικών υδρομετρητών π.χ. σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπως η Ευαγγελίστρια, προκειμένου εξειδικευμένη εταιρεία να εντοπίσει τις διαρροές. 

Κατά τον ίδιο αν το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει αποτελέσματα, στη λογική κόστους - οφέλους, θα υπάρξει και συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 18:23

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο επείγουσα κατάσταση των τελευταίων 100 ετών, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου και μιλώντας για έντονη ανησυχία των εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στη χώρα. «Εχει αρκετές αιτίες αυτό, όπως είναι οι αυξημένοι έλεγχοι και η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών, κάτι που καταγράφεται και στο εξωτερικό».

Παράλληλα, η έξαρση που παρατηρείται, εξηγείται και από «την αυξημένη μεταδοτικότητα, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα κρούσματα που καταγράφηκαν σε γάμους και σε σημεία υψηλού συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι ασυμπτωτικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας επεσήμανε πως από την επιδημιολογική καμπύλη παρατηρείται πως υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων από το εξωτερικό, κάτι που είναι λογικό με το άνοιγμα των συνόρων.

Θετικό χαρακτήρισε ο κ. Τσιόδρας ότι δεν έχει αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, θέλει προσοχή από όλους -όπως τόνισε- γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Αναφερόμενος στο δείκτη μεταδοτικότητας, ο καθηγητής ανέφερε πως «δεν φαίνεται το R0 να είναι μεγαλύτερο του 1» και επεσήμανε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται. Παράλληλα, παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες.

Καθημερινή