Στο 50% - 60% οι κλοπές και οι διαρροές νερού!

Τρί, 03/12/2019 - 14:17

 

Το ότι οι διαρροές στο δίκτυο της ΔΕΥΑΧ είναι πολλές και πέραν του… φυσιολογικού ήδη το ξέραμε. Ωστόσο το να ακούς από τον Πρόεδρο της εταιρείας ότι αν συμπεριληφθούν και οι κλοπές νερού τελικά από τις ποσότητες του νερού που αντλείται, με το όποιο κόστος - περιβαλλοντικό και οικονομικό- τα 50 με 60% χάνεται στην πορεία, είναι εντυπωσιακό!

Αν μη τι άλλο απαιτείται άμεση δράση μιας και όλο αυτό έχει αντίκτυπο στον καθένα από εμάς, ως καταναλωτές και ως Χιώτες, αφού εκτός του ότι πληρώνουμε την νύφη μέσω τον λογαριασμών μιας και το κόστος νερού είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με τις ποσότητες που πραγματικά έχουμε ανάγκη, εξαντλούμε υδάτινους πόρους που είναι επιζήμιο για το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μυριαγκό η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι εύκολη, ωστόσο αναζητούνται λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση και ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης κεντρικών υδρομετρητών π.χ. σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπως η Ευαγγελίστρια, προκειμένου εξειδικευμένη εταιρεία να εντοπίσει τις διαρροές. 

Κατά τον ίδιο αν το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει αποτελέσματα, στη λογική κόστους - οφέλους, θα υπάρξει και συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα