Στον 3ο Ιστορικό περίπατο στα ματωμένα χώματα της Χίου. Στη ΧΩΡΑ…

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 05/05/2021 - 20:50

Ο Σύλλογος Φίλων και Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τιμά την 76η επέτειο από την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών (9 Μάη 1945) ενάντια στη Χιτλερική και Φασιστική θηριωδία, σε μία εποχή που το Γερμανικό κράτος μέσα από το πρόγραμμα «Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα» επιχειρεί να παραχαράξει την ιστορική μνήμη, πραγματοποιεί την Κυριακή 9 Μάη 2021 και ώρα 10.30 π.μ. τον 3ο Ιστορικό περίπατο  στα ματωμένα χώματα της ΧΩΡΑΣ του νησιού.

Ο  φόρος τιμής και μνήμης στους εκατοντάδες αγωνιστές του νησιού μας ,που πρόσφεραν αφειδώλευτα το αίμα τους στα αλβανικά βουνά, τις θάλασσες και τους ωκεανούς, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Παύλου Μελά και της Γερμανίας, τις φυλακές και τις εξορίες, στον τόπο εκτέλεσης της Καισαριανής, καθώς και τον τόπο εκτέλεσης πατριωτών στο Κοντάρι αποτελεί και διαχρονικό  μήνυμα προς τις νεότερες για τηβ αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού.

Ο  Ιστορικός περίπατος θα ξεκινήσει στις 10,30 π.μ. από την πλατεία Βουνακίου και θα καταλήξει στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο νότιο λιμενοβραχίονα.

 

 

 

3os_istorikos_peripatos_sta_matomena_homata_tis_polis_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα