ΣΤΟΠ στη διάβρωση σε παραλιακή ζώνη και σπίτια στον Καταρράκτη και στην Αγ. Ερμιόνη

Στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο σχεδιασμός για αντίστοιχο έργο σε Κώμη και Καρφά
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 12/12/2018 - 16:31

 

Λύση σ’ ένα πρόβλημα που είχε φτάσει να απειλεί δημόσιο χώρο, ακόμη και κατοικίες,  στην περιοχή του Καταρράκτη και της Αγίας Ερμιόνης επιδιώκει ο Δήμος Χίου, μέσα από τα έργα για την αντιμετώπιση του φαινομένου των διαβρώσεων, τα οποία χρηματοδοτούνται - όπως ανακοινώθηκε χθες από την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου- με το ποσό των 2.358 εκατομμυρίων ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου.

“Έχουμε ήδη προκαταρκτική μελέτη και θα ακολουθήσουν μελέτες εφαρμογής και έργα τα οποία θα γίνουν στην θαλάσσια περιοχή και στην ακτή, αποδεκτά από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να σταματήσουμε τη διάβρωση. Η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον των νησιών μας και η αντιμετώπισή τους οφείλει για όλους να είναι προτεραιότητα γιατί κάθε καθυστέρηση μεγεθύνει τα προβλήματα”, ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι προβλήματα διάβρωσης παρατηρούνται επίσης στον Καρφά και την Κώμη, περιοχές τις οποίες η Δημοτική Αρχή πρόταξε στον σχεδιασμό της για την ωρίμανση και ένταξη έργων στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

2358_ek_eyro_gia_tin_antimetopisi_ton_diavroseon_se_ag_ermioni_kai_katarrakti

Σχετικά Άρθρα