Χίος, Τρίτη 28 Ιανουαρίου

Συλλυπητήρια του Δημάρχου για τον θάνατο του φοιτητή

Τετ, 30/10/2019 - 20:08

Με αφορμή το τραγικό συμβάν του θανάτου του φοιτητή Χρ. Κόλλια, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

"Η Χίος πενθεί ακόμα έναν αδικοχαμένο νέο άνθρωπο από τροχαίο δυστύχημα.

Ως Δήμαρχος Χίου και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μας για τον τραγικό χαμό του 24χρονου φοιτητή, Χρήστου Κόλλια  που έφυγε από  τη ζωή τόσο άδικα μετά από  τροχαίο ατύχημα.  Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς, την οικογένεια και τους φίλους του για την αδόκητη απώλεια.

Η οδύνη είναι ανείπωτη και συνάμα αδήριτη η απαίτηση μέτρων πρόληψης των τροχαίων ώστε να ανακοπεί η ανοδική τάση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων που δε σταματούν να σημειώνονται στον τόπο μας". 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 28/01/2020 - 18:18

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε, σήμερα, στις Βρυξέλλες με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., κ.  Ylva Johansson.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που, αυτή τη στιγμή, σηκώνουν δυσανάλογο βάρος, αλλά και στην ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης τους. Επιπλέον, ζήτησε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων υποδομών που θα επιταχύνουν τη διαδικασία ασύλου και τις επιστροφές όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Μάλιστα, αναφορικά με τις επιστροφές, χαρακτήρισε αναγκαία την συμβολή της Επιτροπής για την ενίσχυση των επιστροφών προς τρίτες χώρες.

 Εν συνεχεία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συζήτησε με την Επίτροπο σε εποικοδομητικό κλίμα για το επικείμενο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. «Είναι ορατή -όσο ποτέ- η ανάγκη να υπάρξει κοινή πολιτική ασύλου και εμφανής ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που θα μετουσιωθεί σε αναλογική κατανομή των μεταναστευτικών βαρών», τόνισε χαρακτηριστικά.