Χίος, Σάββατο 4 Απριλίου

Συν 10 μόνιμοι στην υπηρεσία καθαριότητας

Επιτέλους βγήκε το ΦΕΚ για την 3 Κ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 05/11/2019 - 14:44

Η ιστορία της προκήρυξης 3Κ που αφορά στην πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, επιτέλους έλαβε τέλος μετά τη δημοσίευση των τελικών αποτελεσμάτων στο ΦΕΚ. Έτσι στο σύνολο των 60 περίπου μόνιμων υπηρετούντων στην υπηρεσία στο Δήμο Χίου, θα προσληφθούν άλλοι 10, αφού όπως είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πάνος Αναγνώστου ήδη εδώ και καιρό - από την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων- είχαν  αναλάβει καθήκοντα οι 22 από τους συνολικά 32 νεοπροσλαμβανόμενους, μέσω της συγκεκριμένης προκήρυξης.

Για τον ίδιο πάντως παραμένει ζητούμενο η στελέχωση με επιπλέον μόνιμο προσωπικό, παρόλο που οι ανάγκες συμπληρωματικά καλύπτονται και με συμβασιούχους, αλλά υπάρχουν - όπως είπε- κενές θέσεις σε δημοτικές ενότητες, όπως στο Πυργί και τα Καρδάμυλα.

Η ορκομωσία των νεοπροσλαμβανόμενων θα γίνει στις  18 Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

"Κουράγιο θα νικήσουμε"
Σάβ, 04/04/2020 - 07:29

Τον προβληματισμό του για τα δύο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της συνάθροισης των πιστών στους ναούς, εξέφρασε από τον άδειο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Δεν έκλεισαν οι εκκλησίες με χαρά, έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς», τόνισε και πρόσθεσε ότι «τις κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ζήτησε να σηκωθεί όρθιος ο λαός από τα σπίτια του, τις «κατ' οίκον εκκλησίες», όπως τα χαρακτήρισε, και να ψάλουν όλοι μαζί "τη Υπερμάχω".

Σε ό,τι αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, επισήμανε ότι «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

Ακολούθως, μίλησε για κάποια άτομα τα οποία έζησαν και άλλες τέτοιες δύσκολες στιγμές, πολέμου, πείνας, κατακτήσεων και όμως άντεξαν και το ίδιο ευχήθηκε και για τους πιστούς που τον άκουγαν από τα σπίτια τους… «Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και να έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες, πολέμους, κατακτήσεις, έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει ‘κουράγιο, και αυτό θα περάσει'», πρόσθεσε.

Τέλος, πριν από την απόλυση εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κουράγιο και θα νικήσουμε!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ