
Με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, θα συναντηθούν αύριο στις 4 μ.μ. η Περιφέρειαρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με την πρώτη να δηλώνει στο Ράδιο «Α» ότι σκοπεύουν να μιλήσουν στον υπουργό με οικονομικούς όρους και με επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι εκτός από το πλήγμα που θα επιφέρει στην ανάπτυξη των νησιών ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και δημοσιονομικά δεν θα είναι ωφέλιμο ένα τέτοιο μέτρο.
«Δεν είναι προνόμιο, είναι ισοδύναμο οι χαμηλοί συντελεστές» επανέλαβε για πολλοστή φορά η Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία παρέθεσε παραδείγματα άλλων νησιωτικών συμπλεγμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Κανάρια) στα οποία ή υπάρχει μηδενικός ΦΠΑ ή αν υπάρχει είναι μονοψήφιος, ενώ έθεσε και την παράμετρο των ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών, που επίσης έχουν χαμηλούς συντελεστές.
Στην παρούσα φάση η Περιφερειάρχης θεωρεί ότι τα επιχειρήματα είναι το ισχυρό όπλο όσων θέλουν να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις των δανειστών για κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ, μη παίρνοντας θέση για τη στάση της περιφέρειας σε περίπτωση που τοπικοί φορείς αποφασίσουν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
«Οφείλω μέχρι το τέλος να τους αποδείξω ότι είναι ένα λάθος μέτρο», τόνισε η κα Καλογήρου και πρόσθεσε ότι στη συνάντηση με τον υπουργό εκτός από τους δύο περιφερειάρχες θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι του οικονομικού επιμελητηρίου και της ΠΕΔ.







































