Συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρέσβη της Γερμανίας

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 07/09/2017 - 15:31

Γνωρίζοντας την τραυματισμό του Δημάρχου Χίου, ο Πρέσβης της Γερμανίας στη χώρα μας Γενς Πλέτνε, θεώρησε ιδιαίτερη τιμή, το γεγονός ότι ο Μανώλης Βουρνούς τον περίμενε το μεσημέρι στο Δημαρχείο, όχι μόνο για να τον υποδεχθεί αλλά και για να συνομιλήσουν κυρίως για το προσφυγικό πρόβλημα, για το οποίο ενημερώνεται ο Γερμανός Πρέσβης.

Προηγήθηκε επίσκεψη του στη Μυτιλήνη. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Δημαρχείο τόνισε ότι μαζί με το προσφυγικό, που παρακολουθεί η χώρα του, θεωρεί ότι είναι ανάγκη να αναδειχθούν τα θετικά και οι ομορφιές των νησιών.

Σχετικό τώρα με την επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη είναι το παρακάτω δελτίο του Γρ. τύπου του Δήμου Χίου:

"Στα πλαίσια της επίσκεψης του Πρέσβη της Γερμανίας, κ. Jens Plötner, στη Χίο, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Α. Τζιώτη και κ. Καραμανή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου Χίου, όπου ο κ. Πρέσβης συνομίλησε με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους σχετικά με διάφορα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της Χίου, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί και την ιστορία του.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για ζητήματα τουρισμού και ανάπτυξης καθώς και για τη μεγάλη απειλή τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία των νησιών, λόγω της επικείμενης κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά του Β. Αιγαίου, επισημαίνοντας στον κ. Πρέσβη το γεγονός ότι στα περισσότερα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει αντίστοιχα ο μειωμένος Φ.Π.Α. ή άλλα αντισταθμιστικά μέτρα. Ο Δήμαρχος ζήτησε να μεταφέρει κι ο ίδιος προς την κυβέρνηση της χώρας του, τη μεγάλη ανασφάλεια με την οποία αντιμετωπίζουν το άμεσο μέλλον οι νησιωτικές κοινωνίες μπροστά στο φάσμα της πλήρους ανατροπής μίας τοπικής οικονομίας σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Έγινε, επίσης, μία σύντομη ενημέρωση στον κ. Πρέσβη για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να αναλάβουν συνολικά τις ευθύνες τους για την ανάπτυξη ενός πλήρους συστήματος αντιμετώπισης της όποιας μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης από το σύνολο της ΕΕ.

Τέλος, στη συζήτηση έγινε αναφορά στα ζητήματα συνεργασίας του Δήμου της Χίου με Δήμους της Γερμανίας, έτσι όπως δρομολογείται μέσα από την Ελληνογερμανική Συνεργασία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη γρήγορη μετάβαση σε ένα πλήρες σύστημα αντιμετώπισης της διαχείρισης απορριμμάτων, στο οποίο θα γίνεται σε τελικό στάδιο ενεργητική αξιοποίηση του υπολείμματος και για το οποίο ο Δήμος της Χίου έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον."

 

 

Επίσκεψη γερμανού Πρέσβη στη Χίο και συνάντησή του με Δήμαρχο, Μαν. Βουρνού-07/09/17

Σχετικά Άρθρα