Χίος, Κυριακή 21 Ιουλίου

Συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και Μετσόβιου για τον Κάμπο

Τρί, 23/04/2019 - 15:01
Μ. Βουρνούς

Η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και  το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σχετικά με τον Κάμπο, έρχεται στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης.

Στόχος της προγραμματικής σύμβασης , σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, είναι να καταλήξει σε προτάσεις για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής του Κάμπου που θα ενσωματωθούν σε νομοσχέδιο στην Βουλή δημιουργώντας ουσιαστικά ένα πρωτοποριακό νομοθετικό πλαίσιο  που δεν έχει προηγούμενο ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη.

«Θα πρέπει να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύει τον Κάμπο της Χίου λαμβάνοντας υπόψη τόσο την φυσιογνωμία της περιοχής όσο και την ζωή των κατοίκων», τόνισε ο Μανώλης Βουρνούς.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 21/07/2019 - 07:04

Σε αποστρατεία οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα "Στο νησί" της Λέσβου, η Γενική Επιθεωρήτρια αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταργείται στην ανώτατη ηγεσία της ΕΛΑΣ η θέση του Επιθεωρητή αλλοδαπών και προστασίας συνόρων και αυτό οδηγεί στην απομάκρυνση της από την ΕΛ.ΑΣ. Η «Ζαχαρούλα της αστυνομίας» όπως έγινε γνωστή ήταν μια γυναίκα Αστυνομικός που τίμησε όσο λίγοι τη θέση και τα καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί. Αυστηρή όταν έπρεπε και βαθειά ανθρώπινη η κ. Τσιριγώτη συνέτεινε όσο λίγοι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 στα νησιά εμπνέοντας τους υφισταμένους και τους εθελοντές και οδηγώντας στο άδειασμα της πόλης από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί στο νησί.

Η κ. Τσιριγώτη γνώστρια του αντικειμένου της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών όσο λίγοι στην Ελλάδα θα λείψει από την Ελληνική Αστυνομία αλλά θα λείψει με τις γνώσεις της και από τα νησιά μας.