Συνεργασία ή ακυβερνησία μας επιφυλάσσει ο "Κλεισθένης"

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 06/12/2018 - 11:38
Νεκτάριος Λυμπέρης, Γιούλα Αργυρούδη και Βασίλης Μυριαγκός

Στην ανάγκη δημιουργικής σύνθεσης και συνεργασίας που πρέπει πλέον, μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση με το όνομα «Κλεισθένης Ι», να διέπει τον πρώτο αλλά και τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκαν στην εκπομπή της "Αλήθεια TV" «η επικαιρότητα με άλλο μάτι», δύο δημοτικοί σύμβουλοι, οι Βασίλης Μυριαγκός και Νεκτάριος Λυμπέρης, αλλά και η περιφερειακή σύμβουλος Γιούλα Αργυρούδη.

Παρότι και οι τρεις προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους υποστήριξαν ότι δίνεται η ευκαιρία μέσω του νέου νόμου να συνεργαστούν άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στα κοινά, χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς και άνθρωποι που πραγματικά το αξίζουν και μέχρι τώρα, λόγω του κομματισμού που επικρατούσε απείχαν πανηγυρικά.

Ο Βασίλης Μυριαγκός αναφέρθηκε στα θετικά αλλά και στα αρνητικά του νόμου, που «επιβάλλει» ή τη συναίνεση ή την… ακυβερνησία. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο νέος νόμος μπορεί να αποδειχθεί ευλογία αλλά μπορεί και κατάρα, καλώντας τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους να βάλουν πάνω από το προσωπικό τους όφελος το συλλογικό, αν θέλουμε ο τόπος μας να πάει ένα βήμα παράκατω.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η περιφερειακή σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο, Γιούλα Αργυρούδη, που εστίασε επιπλέον στην ανάγκη να έρθουν κοντά οι νέοι, αφού αυτούς θα αφορούν όλα όσα θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία τριών περιφερειακών συμβούλων να συσπειρώσουν κόσμο κάτω από ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο τόνισε ότι η κίνηση αυτή προέρχεται από τα κάτω, χωρίς να επιβάλλεται κάποιος από τα πάνω, είτε με κομματικό είτε με άλλο τρόπο.

Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος Νεκτάριος Λυμπέρης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των Νενήτων, που δείχνουν ότι αρπάζουν την ευκαιρία και ετοιμάζονται οι πιο ενεργοί του κάτοικοι, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, να ζητήσουν την ψήφο των συγχωριανών τους, προκειμένου υπό ένα κοινό πλαίσιο να διοικήσουν το χωριό τους συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων.

Φάνηκε βέβαια έτσι ότι στην ουσία γυρίζουμε κατά κάποιον τρόπο στην εποχή των Κοινοτήτων, αφού η μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» στα χωριά απέτυχε παταγωγωδώς…

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο https://www.alithia.gr/tv/i-epikairotita-me-allo-mati/me-allo-matimyriag...

synergasies_apaitei_o_neos_nomos_tis_topikis_aytodioikisis_kleisthenis_1

Σχετικά Άρθρα