Σύσκεψη για μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ

Ανακοίνωση των υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές και του επικεφαλής με την ΛΑΣ για τις τοπικές εκλογές.
Τετ, 31/05/2023 - 06:23

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του ΚΚΕ:

"Μαζική, μαχητική σύσκεψη πραγματοποίησε το ΚΚΕ εν όψει της νέας μάχης των βουλευτικών εκλογών στη Χίο. Στη σύσκεψη ανακοινώθηκαν με την σειρά τα ονόματα του νέου ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, με βάση τους σταυρούς, ως εξής: Γιώργης Αμπαζής, Αγλαΐα Κυρίτση, Άρης Μιχαλάκης, Άννα Βερνιώτου.

Τονίστηκε ότι τα ψηφοδέλτια της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης πρέπει να καταστραφούν γιατί θα θεωρούνται άκυρα στις εκλογές της 25ης Ιούνη. Η εκλογή των υποψηφίων θα γίνεται με λίστα και χωρίς σταυρό. Ότι από τώρα οι ψηφοφόροι πρέπει να φροντίσουν για μετακινήσεις τους αν πρόκειται να ψηφίσουν εκτός Χίου, ότι δεν ισχύει η αίτηση για ετεροδημότες αφού όλοι θα ψηφίσουν εκεί που ψήφισαν την προηγούμενη φορά.

Με βάση τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος και τη συζήτηση με συναγωνιστές και συμπορευόμενους, σε κλίμα ευρείας αποδοχής, οριστικοποιήθηκε ότι ο επικεφαλής με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου για τις τοπικές εκλογές, θα είναι και πάλι, ο Μάρκος Σκούφαλος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με αισιοδοξία και νέα ορμή, χωρίς επανάπαυση από τη μεγάλη άνοδο του κόμματος στη Χίο, που ξεπέρασε 40%, μέλη, στελέχη, φίλοι και ψηφοφόροι του ΚΚΕ, με γόνιμο προβληματισμό, έβαλαν σαν στόχο να γίνει ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα στην ενίσχυση του ΚΚΕ ώστε να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα. Κάθε ψήφος και στη Χίο, μετράει, μετράει στην επανεκλογή Κομμουνιστή Βουλευτή στο Β. Αιγαίο.

Στις 25 Ιούνη, το διακύβευμα είναι πόσο πιο δυνατό θα βγει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει πραγματική μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και την κοινή στρατηγική της με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που συμφωνούν στα κύρια και μεγάλα ζητήματα, στη νέα αντιλαϊκή επέλαση των 350 προαπαιτούμενων που θα "τρέξουν" μετά τις εκλογές. Στη νέα φοροληστεία, την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, του νερού, το πάγωμα των μισθών και των τριετιών μέχρι το 2029, σύμφωνα με τις πρόσφατες υποδείξεις της Κομισιόν.

Η ΝΔ διατήρησε τις δυνάμεις της, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ «ξέπλυναν» την πολιτική της τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Στη Χίο, το στέλεχος της ΝΔ κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, βρήκε στέγη στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εκλέχθηκε! Ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρωσε της λογική του "μικρότερου κακού" και της "ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης", αφού έχει χάσει κάθε αξιοπιστία με τις αντιλαϊκές πολιτικές που άσκησε ως κυβέρνηση και ως δεκανίκι της ΝΔ, ως αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν χάνει ευκαιρία, να χρησιμοποιεί το κίνημα ως "σκαλοπάτι" για τη δική του άνοδο καλώντας σε αναμονή μέχρι να αναλάβει ο ίδιος τη διακυβέρνηση του τόπου για να καταργήσει τάχα τους νόμους που ο ίδιος στήριξε, όπως το μισό νόμο - έκτρωμα του Χατζηδάκη και το τρίτο μνημόνιο που φέρνει τη σφραγίδα του (μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ). Το ίδιο επιδίωξε να κάνει και στη Χίο με τη συμμετοχή του σε μεγάλες κινητοποιήσεις Σωματείων και φορέων, με κομματικά πανό.

Το ίδιο έκανε το 2021 όταν οι συνδικαλιστές του με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψαν τους εκπαιδευτικούς όταν πάνω από 95% ήταν σε απεργία-αποχή από την αξιολόγηση της αγοράς στα σχολεία. Το ίδιο έκανε όταν έλεγε “θα λογαριαστούμε μετά”, στην πανδημία όταν από κοινού με τη ΝΔ συνέχιζαν την ψήφιση αντιλαϊκών νόμων, όταν οι υγειονομικοί και ο λαός, με το ΚΚΕ αγωνίζονταν για στελέχωση της υγείας έξω από το Νοσοκομείο, την 1η Μάη, στους χώρους δουλειάς κόντρα στην επιβολή “σιγής ιχθύος”.

Τα παραπάνω οδήγησαν ένα 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και ένα 11% του ΠΑΣΟΚ να μετακινηθούν στη ΝΔ. Όσο κι αν τσακώνονται και οι δύο έπαιξαν ρόλο συμπολίτευσης της ΝΔ.

Είναι χαμένη ψήφος αυτή που πάει στα λεγόμενα μικρά κόμματα - μιας χρήσης, αφού αποδεικνύονται πάντα μεγάλοι υποστηρικτές του συστήματος, στηρίζουν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, διαχέονται και "χάνονται" μέσα στα Κόμματα που κυβερνούν. Αυτό έκαναν παλιότερα το ΛΑΟΣ, οι ΑΝΕΛ, η ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ, η Ένωση Κεντρώων αυτό ετοιμάζονται να κάνουν και τώρα το ΜΕΡΑ 25, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα διάφορα "νέα" ακροδεξιά, φασιστικά μορφώματα, που έχουν άλλωστε αποδείξει τις "περγαμηνές" τους στο σύστημα.

Το κυρίαρχο δίλλημα αυτών των εκλογών δεν είναι ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος όπως συζητούν όλοι τους, αλλά ποιος θα ορθώσει ανάστημα στην νέα θύελλα που ετοιμάζουν. Το αν θα είναι όχι μόνο αδύναμη η επόμενη κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των "μικρών προθύμων" της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ερώτημα είναι αν οι ζωές μας θα συνεχίσουν να τσακίζονται από τα κέρδη τους με "νέα Τέμπη" ή αν θα έχουμε ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ που ρίχνει όλο το βάρος στη δράση του ίδιου του λαού, με βάση τα πραγματικά προβλήματά του και όχι σε επίδοξους "σωτήρες".

Το ΚΚΕ απέδειξε, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κανείς με το σύνολο των θέσεών του, ότι είναι η μόνη εγγύηση για μια γνήσια ελπιδοφόρα λαϊκή αντιπολίτευση όχι μόνο μέσα στη Βουλή αλλά κυρίως στους καθημερινούς αγώνες, για να βγάλουμε τις ζωές μας στο προσκήνιο. Είναι το Κόμμα που μαζί με το λαό, θέλει και μπορεί να οργανώσει τον αγώνα, να τους φρενάρει, να έχουμε ανάσες, στο δρόμος της αντεπίθεσης και της ανατροπής. Αυτό κάναμε και στη Χίο, στα κρίσιμα ζητήματα της υγείας, του νερού, του προσφυγικού, των κατασχέσεων, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνών, στην υπεράσπιση μισθών και των συντάξεων, στο σύνολο της πολιτικής των κερδών τους. Αυτό κάναμε στην πανδημία όταν λέγαμε “κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή”.

Το ΚΚΕ καλεί όσους δεν έκαναν το βήμα στις προηγούμενες εκλογές, όσοι αναγνωρίζουν τη σταθερότητα και τη συνέπεια του Κόμματος, να το κάνουν τώρα, για να υψώσουμε μαζί τείχος αντίστασης στις πολιτικές τους".

Σχετικά Άρθρα