Χίος, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου

Τα προβλήματα των ΑμΕΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 21/01/2019 - 21:52

Με μια διαφορετική, ξεχωριστή συνεδρίαση ξεκίνησε το 2019 για το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, καθώς  η αίθουσα συνεδριάσεων «Ανδρέας Λοϊζος» γέμισε από εκπροσώπους Συλλόγων ΑμεΑ, που συζήτησαν και ζήτησαν να γίνει πράξη το ισότιμο δικαίωμα τους στην καθημερινότητα με πρόσβαση σε κάθε χώρο που οι «υγιείς και αρτιμελείς» πολίτες απολαμβάνουν.

Με «όπλο»  την σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρία, Σύλλογοι και φορείς κατέθεσαν στην συνεδρίαση τα καθημερινά τους προβλήματα, που αντιμετωπίζουν, είτε λόγω της αντιμετώπισης που έχουν από την πολιτεία, είτε από τους άλλους συνάνθρωπους μας που αρκετές φορές υποτιμούν ή αδιαφορούν για εκείνους.

Κυρίαρχο αίτημα των Ατόμων με αναπηρία είναι η προσβασιμότητα όχι μόνο σε δημόσια κτήρια αλλά και σε αξιοθέατα, παραλίες και ομορφιές του νησιού μας, που δεν μπορούν να χαρούν.

Παράλληλα το χρόνιο πρόβλημα του Ειδικού σχολείου, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, αλλά και η δύσκολη πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους, μεταφέρθηκαν στην συνεδρίαση του σώματος  με τους εκπροσώπους των Συλλόγων να ζητούν από όλους να ακούσουν, να ενδιαφερθούν, αλλά κυρίως να ενώσουν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα.

Δίχως κανείς να αμφισβητεί τα βήματα που έχουν γίνει, κυρίως τα τελευταία χρόνια, τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα περιέγραψαν τις δυσκολίες και ζήτησαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και αποφάσεις, που θα υλοποιηθούν από όποια δημοτική αρχή προκύψει τον επόμενο χρόνο.

 Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο Δήμαρχος  Μανώλης Βουρνούς αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν γίνει την περίοδο της θητείας του, τονίζοντας ότι δεν είναι πάντα σύμμαχος στον σχεδιασμό του Δήμου η πολιτεία, υποσχόμενος ότι γίνονται στοχευόμενες προσπάθειες και για το Ειδικό Σχολείο και για την αναβάθμιση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Με το βάρος να πέφτει στην προσβασιμότητα ήταν και οι τοποθετήσεις των δημοτικών παρατάξεων που αναγνώρισαν τα βήματα που έχουν γίνει, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι αρκετά, επιρρίπτοντας παράλληλα και σημαντικές ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/02/2019 - 15:33

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφ. Ενότητας με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπασί συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18/2/2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ι. Ξενάκης.

Ο κ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε στις διαχρονικά φιλικές σχέσεις μεταξύ του Παλαιστινιακού και του Ελληνικού λαού, ευχαρίστησε θερμά τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής διπλωματικής αντιπροσωπείας για την επίσκεψή του και προσέφερε εκδόσεις για την ιστορία και τον πολιτισμό της Χίου..