Την Παρασκευή η απολογία για τους δύο διακινητές των... Ψαρών

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 26/04/2017 - 15:23

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι δύο Χιώτες – 47 και 49 χρονών αντίστοιχα – που συνελήφθησαν χθες από Λιμενικούς, μετά την αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, για λαθραία διακίνηση μεταναστών – προσφύγων, αυτή τη φορά από τη Βολισσό προς τα Ψαρά. Στο λιμεναρχείο προσήχθη  και τρίτο άτομο, από την κατάθεση του οποίου δεν προέκυψε εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση, οπότε αφέθηκε ελεύθερος. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν χρόνο για να απολογηθούν και τους δόθηκε μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής , όπου Ανακριτής και Εισαγγελέας θα κρίνουν πότε θα δικαστούν άμεσα ή θα ορίσουν τακτική δικάσιμιο με εγγύηση ή μπορεί ακόμα και να διατάξουν την προφυλάκιση τους.

Σύμφωνα με τον Ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Ματθαίο Παριάρο, οι δύο ομολόγησαν ότι μετέφεραν λαθραία με φουσκωτό σκάφος του 47χρονου,  το οποίο κατασχέθηκε, όπως κατασχέθηκαν επίσης και δύο οχήματα - ένα ημιφορτηγό του ίδιου και ένα ΙΧ του 49χρονου-  μετανάστες και πρόσφυγες από τη Βολισσό προς τα Ψαρά, προς 200 ευρώ το άτομο. Στη συνέχεια, αφού τους αποβίβαζαν στην ακτή Λαγαρέτα Βορειοδυτικά των Ψαρών, εκείνοι θα έφταναν στο λιμάνι όπου θα επιβιβάζονταν στο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά.

 

Οι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση που έγινε προχθές, με μεταφορά 8 μεταναστών, μετά από την οποία συνελήφθησαν από τους λιμενικούς, ήταν η πρώτη τους.

 

Μ. Παριάρος - Ανθ/ρχος Λιμενικού Σώματος - Την Παρασκευή η απολογία για τους δύο διακινητές

Σχετικά Άρθρα