Τροπολογία για τις δομές υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ
Πέμ, 18/02/2016 - 20:46

Η κατάθεση της τροπολογίας της Κυβέρνησης στο Νομοσχέδιο «Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Εσωτερικών (σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας) έρχεται να καλύψει το αίτημα πολλών φορέων της αυτοδιοίκησης να τους παρέχεται η δυνατότητα επιχορήγησης των δημόσιων δομών υγείας για την κάλυψη άμεσων αναγκών τους.

 

Με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και για επιβάρυνση των προϋπολογισμών των δήμων, διευκρινίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αυτονόητη την αποκλειστική ευθύνη της εκάστοτε Κυβέρνησης στην εξασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε πολίτη στην υγεία όπως και όλων των δημόσιων αγαθών όπως και της ισότιμης προσφοράς σε όλους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Η κυβέρνηση εγγυάται την περίθαλψη του πληθυσμού.

 

 Η συγκεκριμένη τροπολογία, σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει αλλά διευκολύνει τους δήμους που επιθυμούν να επιχορηγήσουν τις δημόσιες δομές υγείας, οι οποίες βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου αγωνίζεται και θα αγωνίζεται πάντα για την εξασφάλιση του δικαιώματος στην υγεία όλων των πολιτών και για την διευκόλυνση της εύρυθμης λειτουργίας των Δημόσιων Δομών Υγείας.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα