Βουνά τα σωσίβια στον ΧΥΤΑ

Κυρ, 22/11/2015 - 18:47

Βουνά, αρχίζουν  να σχηματίζουν στον ΧΥΤΑ, τα σωσίβια, οι λέμβοι και γενικά ότι μαζεύεται από τις παραλίες που υποδέχονται τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να δίνει μια καθημερινή μάχη, προκειμένου να καθαρίζονται οι παραλίες, αλλά ταυτόχρονα και να μην δημιουργηθεί μια οικολογική καταστροφή.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Παρασκευής με την αντιπολίτευση να το αναδεικνύει και να ζητά εξηγήσεις από την δημοτική αρχή.

Τόσο ο Μανώλης Βουρνούς, όσο και οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Γιώργος Μπελέγρης και νότιας  Χίου Ανδρέας Βεργίτσης, τόνιζαν την κυβερνητική ανυπαρξία που έχει «φορτώσει» στη  τοπική αυτοδιοίκηση την διαχείριση μια δύσκολης κατάστασης, χωρίς  να εξασφαλίσει πόρους και προσωπικό.

Μάλιστα ο κ Βεργίτσης, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του σχετικά με την επομένη χρονική περίοδο, αφού τον Ιανουάριο λήγουν οι συμβάσεις των ατόμων της κοινωφελούς εργασίας, με αποτέλεσμα η υπηρεσία καθαριότητας να αποδυναμώνεται, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καθοριστική συμβολή των εθελοντών ( κυρίως της ομάδας «Ι») στον καθαρισμό των παραλιών της Νότιας Χίου.

 

 

Σχετικά Άρθρα