"Ξανά - μανά" στην Πύλη του Νοσοκομείου για την υγεία

Επιλογή της... πεπατημένης από το Ν.Τμ. της ΑΔΕΔΥ
Παρ, 09/06/2023 - 22:04

Την επιλογή της... πεπατημένης, που ποτέ δεν εξελίσσεται παρά σε συγκέντρωση μετρημένων στα δάκτυλα, ιδίων μονίμως συνδικαλιστών, στην Πύλη του Νοσοκομείου, επιλέγει το Ν.Τμ. της ΑΔΕΔΥ στο νησί μας, ως διαμαρτυρία για την υποβαθμισμένη παροχή υγείας.

Ακολουθεί μακροσκελής εκτός των άλλων ανακοίνωση:

«Όλες και όλοι στη συγκέντρωση για την υγεία - Τρίτη 13 Ιουνίου στις 13:00 στην πύλη του Νοσοκομείου.

Η οργή ξεχείλισε.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Κάλεσμα Ε.Γ. ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου Χίου τη Τρίτη 13/06/23, 13:00 για την συνεχιζόμενη εγκληματικά απαράδεκτη κατάσταση στην υγεία και το ΕΚΑΒ Χίου.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00 ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.

Η διαχρονική υποβάθμισης του δημοσίου συστήματος υγείας στη χώρα μας έχει εγκληματικά αποτελέσματα.

Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα θρηνούμε 2 ακόμα αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Μία 64χρονη στην Κω, που έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα επειδή το μοναδικό ασθενοφόρο σε έναν από τους τουριστικούς "παραδείσους" της χώρας μας ήταν σε άλλο περιστατικό. Μία 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη Αττικής πέθανε αβοήθητη επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα.

Δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά. Η εγκληματική διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας κόστος, είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση.

Ο πρώην υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης κυνικά ομολόγησε σε δήλωσή του, με αφορμή τα 2 τραγικά περιστατικά, ότι δεν συμφέρει το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων και τις κυβερνήσεις τους να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενώ για μία ακόμη φορά ψάχνει «σταθμάρχες» να φορτώσει τις ευθύνες της πολιτικής τους.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι στα "κοστολογημένα" προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν χωράει η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ, η ανάπτυξη, ανανέωση και πλήρη τεχνική υποστήριξη του στόλου με τον αναγκαίο αριθμό σύγχρονων επίγειων - πλωτών - εναέριων ασθενοφόρων μέσων.

Απαράδεκτη, εξοργιστική και άκρως επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση και εδώ στο νησί μας τη Χίο, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της χώρας! Τα τελευταία χρόνια θρηνούμε θύματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ.

Τρανή απόδειξη της επικίνδυνης κατάστασης και στη Χίο, το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με την ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου, Μ. Σκούφαλος και χρειάστηκε μεταφορά στο Νοσοκομείο Χίου.

Οι απαράδεκτες σκηνές, με δημοτικούς συμβούλους να παίρνουν στα χέρια  να μεταφέρουν με καρέκλα το Μ. Σκούφαλο και να τον οδηγούν με ιδιωτικό αμάξι στο Νοσοκομείο, αποδεικνύουν ότι "συνεχίζεται η εγκληματική υποστελέχωση στο νησί μας στο ΕΚΑΒ όπως και σε όλη τη χώρα".

Καθημερινά επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο αυτό που βροντοφωνάζουν εδώ και καιρό ο λαός και οι εργαζόμενοι της Χίου, "ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας", μέσα από τα σωματεία τους. Για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ στο νησί, που αυτή τη στιγμή, στη Χίο, στο ΕΚΑΒ έχουμε 11 μόνιμους, 2 σε μετακίνηση και 5 συμβασιούχους εργαζόμενους. Χρειάζονται τουλάχιστον 22 άτομα για την επάνδρωση 2 ασθενοφόρων, καλύπτοντας όλες τις βάρδια, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ένα όχημα παροπλισμένο στα Καρδάμυλα λόγω έλλειψης οδηγού!

Ως εδώ! Τα δάκρυα στέγνωσαν! Η οργή ξεχείλισε!

Δεν περιμένουμε ούτε στιγμή. Κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα αναμονής μας στοιχίζει «ακριβά»!

Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα σωματεία της δύναμης του και όλο το Χιώτικο λαό τη Τρίτη 13 Ιουνίου στις 13.00 μ.μ. σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Πύλη του Νοσοκομείου Χίου.

Όχι άλλα θύματα για την υγεία εμπόρευμα – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους».

 

Σχετικά Άρθρα