Χίος, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εξετάσεις οδήγησης στη Χίο

Γ. Ξενάκης: Σε τρεις μήνες εκτιμούμε ότι θα έχουν εξεταστεί όλοι οι υποψήφιοι για δίκυκλα και ΙΧ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 02/08/2019 - 15:04

 

Ξεκινούν στις 5 Αυγούστου  οι εξετάσεις οδήγησης υποψηφίων οδηγών στη Χίο και εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχουν εξεταστεί όλοι όσοι περίμεναν τους τελευταίους 10 μήνες να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, με αιχμή του δόρατος τις νομοθετικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Όπως έκανε γνωστό ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γιάννης Ξενάκης οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα με τους υποψήφιους για απόκτηση διπλώματος οδήγησης δικύκλου, θα συνεχιστούν την Τετάρτη και την Πέμπτη με τους υποψήφιους οδηγούς ΙΧ και την Παρασκευή θα επανέλθουν οι δικυκλιστές.

Ανάλογο πρόγραμμα θα ακολουθηθεί και τις επόμενες εβδομάδες με τον ίδιο να εκτιμά ότι σε εβδομαδιαία βάση θα εξετάζονται 50 οδηγοί.

Το ποιοι και με ποια σειρά θα εξεταστούν, όπως είπε, είναι θέμα που θα ρυθμίσουν οι εκπαιδευτές οδήγησης που θα προωθούν τις καρτέλες των υποψηφίων στη Δ/νση Μεταφορών, ο Προϊστάμενος της οποίας μαζί με τον κο Ξενάκη μετέβησαν σήμερα στο εκθεσιακό Κέντρο «Καλουτάς» και στο Δημόσιο ΚΤΕΟ για να ρυθμιστούν λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την υλικοτεχνική υποδομή και το χώρο διενέργειας των εξετάσεων.

Στα θετικά για την αποσυμφόρηση του μεγάλου αριθμού των αιτούντων που περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους να εξεταστούν, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, η ρύθμιση με την οποία εξαιρούνται οι άνω των 74 ετών από την πρακτική επανεξέτασή τους, οι οποίοι ανέρχονται τοπικά στον αριθμό των 200.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Τρί, 15/10/2019 - 23:17

Η αδιέξοδη «μη πολιτική» στο μεταναστευτικό έχει φέρει τα νησιά μας στο σημείο μηδέν.
Ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης στα ευαίσθητα γεωπολιτικά νησιά της μεθορίου είναι τεράστιος. Ο εγκλωβισμός υπερπληθυσμού μεταναστών σ αυτά είναι εγκληματική ενέργεια για την εθνική ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή.
Χρειάζεται σχέδιο ,χρειάζεται σύνεση και όχι επικοινωνιακού τύπου πυροτεχνήματα και ειδικά από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του νησιού μας.
Ο κυβερνητικός βουλευτής προχθές σε δηλώσεις του προανήγγειλε δημιουργία νέου χώρου παραμονής με πιθανή μελλοντική λειτουργία σωφρονιστικού καταλύματος. Η «προίκα» της ΒΙΑΛ όπως έλεγε ο κ. Μουζάλας είναι ένα πολύ κακό παράδειγμα ,δεν χρειάζεται δεύτερο.
Οι Χιώτες δεν είναι ιθαγενείς να αρέσκονται στις χάντρες και στα καθρεφτάκια. Το κράτος δεν είναι έμπορος να κάνει συναλλαγές ανατολίτικου παζαριού φορτώσου hot spot, πάρε δώρο φυλακές. Τα έργα που χρειάζεται ο τόπος μας αποτελούν υποχρέωση της πολιτείας και δεν πρέπει να συνδέονται με το μεταναστευτικό. Όποιος το κάνει αυτό προφανώς δεν νοιώθει Χιώτης.
Ξυπνήστε ,κάθε μέρα στο νησί μας φτάνει ένα ολόκληρο χωριό.

https://www.samostoday.gr/…/7223-ti-anaferei-i-p-y-samou-gi…
(το πολεμικό ανακοινωθέν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Βαθύ)