Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εξετάσεις οδήγησης στη Χίο

Γ. Ξενάκης: Σε τρεις μήνες εκτιμούμε ότι θα έχουν εξεταστεί όλοι οι υποψήφιοι για δίκυκλα και ΙΧ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 02/08/2019 - 15:04

 

Ξεκινούν στις 5 Αυγούστου  οι εξετάσεις οδήγησης υποψηφίων οδηγών στη Χίο και εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχουν εξεταστεί όλοι όσοι περίμεναν τους τελευταίους 10 μήνες να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, με αιχμή του δόρατος τις νομοθετικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Όπως έκανε γνωστό ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γιάννης Ξενάκης οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα με τους υποψήφιους για απόκτηση διπλώματος οδήγησης δικύκλου, θα συνεχιστούν την Τετάρτη και την Πέμπτη με τους υποψήφιους οδηγούς ΙΧ και την Παρασκευή θα επανέλθουν οι δικυκλιστές.

Ανάλογο πρόγραμμα θα ακολουθηθεί και τις επόμενες εβδομάδες με τον ίδιο να εκτιμά ότι σε εβδομαδιαία βάση θα εξετάζονται 50 οδηγοί.

Το ποιοι και με ποια σειρά θα εξεταστούν, όπως είπε, είναι θέμα που θα ρυθμίσουν οι εκπαιδευτές οδήγησης που θα προωθούν τις καρτέλες των υποψηφίων στη Δ/νση Μεταφορών, ο Προϊστάμενος της οποίας μαζί με τον κο Ξενάκη μετέβησαν σήμερα στο εκθεσιακό Κέντρο «Καλουτάς» και στο Δημόσιο ΚΤΕΟ για να ρυθμιστούν λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την υλικοτεχνική υποδομή και το χώρο διενέργειας των εξετάσεων.

Στα θετικά για την αποσυμφόρηση του μεγάλου αριθμού των αιτούντων που περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους να εξεταστούν, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, η ρύθμιση με την οποία εξαιρούνται οι άνω των 74 ετών από την πρακτική επανεξέτασή τους, οι οποίοι ανέρχονται τοπικά στον αριθμό των 200.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 17:25
ΑΔΕΔΥ

Με ευθύνη της κυβέρνησης της «αριστείας» της ΝΔ, χθες αστυνομικά όργανα διενήργησαν ελέγχους σε δύο σχολεία της πόλης της Χίου, στο 4ο και 5ο δημοτικά σχολεία αντίστοιχα, εκτελώντας πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη», για να μην αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες στήριξης των σχολείων, την ώρα που οι προϋπολογισμοί των σχολείων και των οικογενειών επιβαρύνονται αβάσταχτα και οι υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτοι, η ίδια, τη μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει είναι η καταστολή και οι έλεγχοι, η υπενθύμιση το «κράτος είμαι εγώ», εξισώνοντας τα σχολεία μας με μπαράκια και καφετέριες.

Δεν αναγνωρίζει ούτε το άγχος ούτε την αγωνία των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, απεναντίας επιβαρύνει το κλίμα, που δυσκολεύεται, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές να βλέπουν να ελέγχονται οι δάσκαλοί τους, λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Στο κάτω κάτω κάθε εκπαιδευτική δομή διαθέτει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάτι τέτοιο.

Το ότι όλο αυτό το διάστημα ο δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, εκπαίδευση, Δήμοι) είναι αυτός που στήριξε την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει το λόγου το αληθές, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που χάρισε τα εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και λοιπούς έχοντες και κατέχοντες εν μία νυκτί.

Η Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τώρα την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν, ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο που να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος: Μάρκος Σκούφαλος

Η Γραμματέας: Σοφία Γατανά