Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Ξεκόλλησε το έργο της διάνοιξης οδού από την Καλουτά προς το ΙΚΑ

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 03/03/2018 - 11:42

Επειδή το ελληνικό Δημόσιο δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά, που… τρελαίνει ή φρενάρει μονίμως έργα, να ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του Δημάρχου Χίου Μ. Βουρνού και υπηρεσιακών παραγόντων στην Μυτιλήνη, στη συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου Μνημείων, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκολλήσει το έργο μπάϊ πάς, που θα συνδέσει την οδό Καλουτά με το ΙΚΑ .

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία υπάρχουν μάλιστα δεσμευμένα, σχεδιάζεται από το 2006, με στόχο να ανακουφίσει τον κυκλοφοριακό φόρτο από την οδό Καλουτά (ο δρόμος, που οδηγεί στο Νοσοκομείο) και να τον διοχετεύσει στον δρόμο και προς την Λέτσαινα. Εκτοτε πέρασαν 12 χρόνια (!!!) έγιναν όλες οι μελέτες, πάρθηκαν όλες οι απίθανες εγκρίσεις, που ζητούνται από τις πιο… απίθανες ακόμα υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου, αλλά στο παρά 5’ η Τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων απεφάνθη ότι πρέπει να πραγματοποιήσει ανασκαφές, για τις οποίες μπορεί να μην υπάρχουν κονδύλια, αλλά αυτό αποτελεί… λεπτομέρεια. Στο κάτω - κάτω ο δρόμος ας μην γίνει ποτέ, όπως και τόσα άλλα. Ευτυχώς το «απαγορευτικό» της Αρχ. Υπηρεσίας εξετάστηκε στην Μυτιλήνη από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων, παρουσία του Δημάρχου και ευτυχώς ήρθη το εμπόδιο αυτό με θετική ως προς το έργο απόφαση του Συμβουλίου, κάτι που σημαίνει ότι ανάβει επιτέλους το πράσινο φως για ένα ακόμα έργο που κοντεύει να… βρικολακιάσει.

οδός Καλουτά

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 15:50

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης  συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χίου με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ κ. Σταύρο Τριτσώνη  και  κ.  Δημήτρη Κολυβά, τους οποίους συνόδευσαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου κ. Κώστας Νικολαΐδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Στρατής Φεργαδιώτης μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χίου κ. Παντελή Ρούλη και από τον κ. Γιώργο Κουκούλα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΟ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αρτιότερη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων καθώς και ζητήματα εκπαίδευσης και υποδομών. Ο Δήμαρχος Χίου επεσήμανε ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα παιδείας και ως εκ τούτου θα υποστηριχθούν προσπάθειες ανάδειξης και αναβάθμισής του σε τοπικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο μείζονα θέση κατέχει και η διαιτησία, με ζητούμενο δικαιότερους αγώνες από καταρτισμένους διαιτητές.