Χίος, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

4η γιορτή πουλιών στο φράγμα Κατράρη στην Καλαμωτή

Κυρ, 08/10/2017 - 21:24

Η εκδήλωση για την 4η Γιορτή των πουλιών που έγινε σήμερα Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 σε ένα από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της Χίου στο φράγμα Κατράρη στην Καλαμωτή,  είχε μεγάλη επιτυχία.
Μικροί και μεγάλη επισκέπτες απόλαυσαν ένα πρωινό γνωριμίας με τη φύση και τον κόσμο των πουλιών, κατασκευάζοντας χειροτεχνίες με θέμα τα πουλιά, συμμετέχοντας με εμθουσιασμό σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και γνωρίζοντας την περιοχή του φράγματος του Κατράρη.
Το θέμα της διοργάνωσης λόγω περιόδου ήταν η γνωριμία με τα μεταναστευτικά αλλά και με τα κοινά είδη πουλιών που παρατηρούμε καθημερινά στις αυλές και στις βόλτες μας. 
Σκοπός ήταν να δοθεί το μήνυμα του πόσο σημαντική είναι η ανάγκη προστασίας των πουλιών αλλά και των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται και των χώρων που σταματούν  κατά το ταξίδι της μετανάστευσης για τροφή και ξεκούραση. 
Η χώρα μας είναι κομβικό σημείο για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιάπου ήδη αρχίζουν το ταξίδι από το Βορρά προς το Νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών προκειμένου να περάσουν το χειμώνα. Η εκδήλωση υλοποιείται εδώ και 23 χρόνια με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων από 40 περίπου χώρες. 
Διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης ήταν, η εθελοντική ομάδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «βίωσε & επιβίωσε», με την υποστήριξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου και των Φίλων Μονοπατιών Χίου. 

Πηγή: Καλαμωτούσικα νέα

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 26/01/2020 - 18:57

Στο πλαίσιο εορτασμού της Θυμιανούσικης Μόστρας και Καρναβαλιού 2020 ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών ξεκινά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Τούτες οι μέρες το ΄χουνε…!» ,το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στις 7.00 μ.μ. στο Ομήρειο.

Δρώμενα, χοροί και τραγούδια της Αποκριάς από το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες μέχρι τη Μακεδονία και τη Μικρά Ασία θα παρουσιαστούν επί σκηνής από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου σε ένα πρόγραμμα ξεχωριστό, διονυσιακό και άκρως απολαυστικό!

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τους ήχους τους οι μουσικοί από τη Νάουσα, Νίκος Ψαθάς, Δημήτρης Παζαρέντσης, Πασχάλης και Χρήστος Καρβουνάρης

και από τη Χίο οι αδελφοί Αυγουστίδη.