

Το Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου λειτουργεί από το 1989 με πρώτο δάσκαλο εκμάθησης αυτής της τόσο σπουδαίας τέχνης, τον αείμνηστο Δημήτρη Κρομμύδα.
Από το 2000 και μέχρι σήμερα, δάσκαλος στο Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου είναι ο Βιβλιοδέτης Τέχνης Κώστας Στείρος.
Από το 2000 διδάσκονται διαφορετικά είδη βιβλιοδεσίας όπως Ιαπωνική, Βελγική, Μπρατέλ, Κόπτικη, Codex, δερματόδετη ή με περγαμηνή βιβλιοδεσία, πανόδετη, σημειωματάρια, φάκελοι φύλαξης, κουτιά διαφορετικών χρήσεων, άλμπουμ για φωτογραφίες, τετράπτυχα κουτιά, διακόσμηση ακμών, τεχνικές μωζαΐκ κολάζ, τεχνικές καυτών γραμμών με εργαλεία χρυσώματος, μακέτα εξωφύλλου, μαρμαρογραφίες, παζλ από ξύλινους κύβους, μολυβοθήκες από χαρτί και χαρτόνι κ.ά.
Στο Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου ακόμη θα μπορεί όποιος/α το παρακολουθεί να δημιουργήσει εύκολες κατασκευές Origami (όπως Turkish map fold, Hungarian map fold, Corner Bookmarks- σελιδοδείκτες, Miniature Books).
Επιλεγμένες δημιουργίες των μαθητών του Εργαστηρίου μπορείτε να δείτε στο site https://spark.adobe.com/page/KBWDQM36TKqnr
Τα μαθήματα στο Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας πραγματοποιούνται στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου κάθε Παρασκευή απόγευμα από τις 17.30 - 20.00
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο site http://homerion.gr/ (καρτέλα Εργαστήρια), αλλά και στη Γραμματεία του Ομηρείου έως τις 3 Οκτώβρη 2017.