Έκθεση Νίκου Σούττη P U Z Z L E

Τετ, 17/05/2017 - 06:45

Η λέξη puzzle προέρχεται από τα αρχαία γαλλικά και από το ρήμα pusler που σημαίνει συγχύζω, ανατρέπω μία σκέψη ή κατάσταση. Η ιστορία των puzzle αρχίζει στα τέλη του 18ου αιώνα. Αρχικά σχεδιάζονται από τους κατασκευαστές χαρτών και αποτελούν για πολλά χρόνια βοήθημα για την διδασκαλία της Γεωγραφίας. Με την πάροδο του χρόνου μονοπωλούν το ενδιαφέρον ως «παιχνίδια σαλονιού» για ενήλικες και με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τα ξύλινα κομμάτια δίνουν τη θέση τους σε χάρτινα puzzle. Στις μέρες μας θεωρούνται μορφή ψυχαγωγίας. Οι λανθάνουσες έννοιες που μπορούν να προκύψουν από τα puzzle, τα αναδεικνύουν σε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

 

Πάντα με ενδιέφερε να πειραματιστώ με κομμάτια από puzzle, που για μένα εκφράζουν το διφορούμενο των επιθυμιών και των προσδοκιών των ανθρώπων. Είναι ένας γρίφος, όπως και η ζωή μας. Ακόμα και αν δεν ολοκληρωθεί, είναι ξεχωριστή γιατί δείχνει τη μοναδικότητα του εαυτού μας. Όνειρα και φαντασιώσεις που συγκρούονται με τους αποδεκτούς κανόνες. Επιθυμία μου είναι όσοι τα δουν, να διακρίνουν στα έργα αυτά μερικά «κομμάτια» από την ίδια τους τη ζωή.

 

Η συγκεκριμένη έκθεση περιλαμβάνει ημιτελή puzzle πάνω σε ξύλο ή καμβά με διάφορες μεικτές τεχνικές σε μέταλλο, λαδομπογιές, ακρυλικά, παστέλ, άμμο και άλλα.

 

Χώρος: Πινακοθήκη Χίου

Διάρκεια: 19 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2017

Εγκαίνια: 19 Μαΐου, ώρα 20:00

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00

    Τρίτη και Παρασκευή 18:00-21:00

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης 11:00 - 13:00 θα πραγματοποιούνται εργαστήρια για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Επικοινωνία: Νίκος Σούττης, 6976765424

 

Σχετικά Άρθρα