Γνωρίζοντας την Χίο… περπατώντας

Την Πέμπτη στην Αλήθεια ΤV η Πρόεδρος του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου Κρήτης
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 02/05/2022 - 20:50

Το περπάτημα είναι Παιδεία, ούτε υγεία είναι, ούτε γνωριμία με έναν τόπο, ούτε πολιτισμός ή σωστότερα επειδή είναι όλα αυτά και άλλα τόσα, η Ελένη Πουλλά, τα συνόψισε σε ένα στην… Παιδεία.

Ίσως παίζει ρόλο ότι η ίδια είναι Εκπαιδευτικός, διδάσκει Αγγλική Φιλολογία Συντονίστρια σήμερα Σχολική Σύμβουλος, Καλύμνια η ίδια, αλλά… ερωτική μετανάστης στην Κρήτη, έζησε εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, που έχει πολύ.. Παιδεία και πολύ… περπάτημα.

Πρόεδρος σήμερα το Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου με 1500 μέλη παρακαλούμε, τα 200 από αυτά ενεργά, βρέθηκε πρόσφατα στη Χίο, για να την γνωρίσει… περπατώντας, μαζί με μια ομάδα, 25 περιπατητών.

Την εμπειρία της μοιράζεται «Αυτοπροσώπως» με τον Γιάννη Τζούμα, την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV και από αυτήν κατ’ αρχήν προκύπτει ότι αυτά που είδε μια εβδομάδα στο νησί… περπατώντας, μπορεί η πλειοψηφία των Χιωτών, να  μην τα έχουν δεί, ενώ σίγουρα δεν τα έχουν περπατήσει, σε όλη τους τη ζωή!

Πως είναι να περπατάς από τη Νέα Μονή στο Λιθί, από πού περνάς και τι βλέπεις; Πως ανεβαίνεις στο Πελιναίο από τα Φυτά και πως από το Βίκι; Τι κρύβει η διαδρομή Χάλανδρα – Αγιάσματα; Ποιά είναι τα μυστικά των διαδρομών στο Αίπος και γιατί αυτό το βουνό είναι ιδιαίτερο; Τι προοπτικές έχει στο νησί μας ο Περιπατητικός τουρισμός; Τι δρόμους ανοίγει η γνωριμία με την φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό ενός τόπου, όχι όμως… πετώντας ή τρέχοντας μέσα σε ένα αυτοκίνητο, αλλά χρησιμοποιώντας τα πόδια και μαζί όλες τις αισθήσεις σου;

Εκτός του πολιτισμού, της υγείας, τι επαγγέλματα ανοίγει η ανάπτυξη του Περιπατητικού τουρισμού και τι είναι η Σχολή Οδηγών Βουνού; Πως άλλες χώρες αξιοποιούν τις ομορφιές τους και ποιές αντίστοιχα κρύβει η Χίος;

Αυτά και άλλα πολλά σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που θα γνωρίσουμε πολλά αν και… καθήμενοι. Τα υπόλοιπα… περπατώντας αφού πρόκειται για μια συζήτηση πρόσκληση και πρόκληση.

aytoprosopos_eleni_poylla

Σχετικά Άρθρα