Χίος: Ο πεζοπορικός παράδεισος

Ενθουσιασμένα 44 μέλη του πεζοπορικού συλλόγου Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής Αθηνών
Πέμ, 04/09/2014 - 16:56

44 μέλη του πεζοπορικού συλλόγου Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής Αθηνών, από το περασμένο  Σάββατο μέχρι και σήμερα περιηγήθηκαν  στην άγνωστη και μαγική Χίο, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις πεζοπορικές διαδρομές που πραγματοποίησαν, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Χαλάτση και δίνοντάς μας την υπόσχεση ότι θα γίνουν πρεσβευτές του νησιού μας.

Αυτό τουλάχιστον τόνισε το πρωί σε ραδιοφωνική της συνεντευξη στην «Α» η Πόπη Δηλαβεράκη, πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος – σημειωτέων έχει 1.780 μέλη – και είναι ένας από τους 70 πεζοπορικούς που δραστηριοποιούνται πανελλαδικά.

«Θεωρούμε ότι η Χίος είναι ένας πεζοπορικός παράδεισος, που συνδυάζει διαδρομές, με εκπληκτικά μνημεία, με ανθρώπων και φύσης έργα», τόνισε η κα Δηλαβεράκη, η οποία εστίασε κυρίως στους μοναδικούς, πολιτιστικής κληρονομιάς – όπως τους χαρακτήρισε- παλιούς δρόμους, που αποτελούν μεγάλα τεχνικά έργα της εποχής τους.

Η συγκεκριμένη ομάδα πεζοπόρων ανέβηκε στο Πελινναίο, γνώρισε τα Αγιάσματα, τα Μεταλλεία του Κεράμου, πήγε στο Μερσίνι, στη Νέα Μονή και στον Ανάβατο.

 

Σχετικά Άρθρα