Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Το Κέντρο ελληνικής παράδοσης και ο Νίκος Γιαλούρης

Άρθρο της Τασούλας Μανδάλα
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 26/09/2019 - 21:18

Αγαπητή  Αλήθεια, χθες ήμουνα καλεσμένη του  Παναγιώτη  Γερολυμάτου, του άρχοντα  του Κέντρου Ελληνικής Παράδοσης ,και ιδιοκτήτη του καφενείου  της Ωραίας Ελλάδας με την ακριβότερη  πινακίδα  της οδού  Μητροπόλεως,έργο του χιώτη χαράκτη ,ζωγράφου  και λογοτέχνη  Νίκου  Γιαλούρη!

Καθοριστική ήταν η γνωριμία των δύο μέσω της δημοσιογράφου  της  Μεσημβρινής Λένας  Ζανιδάκη στην αίθουσα τέχνης  Νέες Μορφές !

Ο  κος  Παναγιώτης  αναφέρθηκε στη  συνεργασία του με το  " γραφίστα"  Ν.Γιαλούρη, την  έκθεσή του στο  ΧΙΛΤΟΝ που  πουλήθηκαν  200 πιάτα  με ιστιοφόρα  και το ΜΙΝΙΟΝ του Γεωργακά  όπου σε ένα  παραδοσιακό περίπτερο στα πλαίσια της διακόσμησης  έβλεπε κανείς έργα του  σπουδαίου μας εικαστικού όπως και δύο έργα του  αείμνηστου μαθητή  του  Γιάννη Μουρούνα.

Τέλος  εξέφρασε   την  αγωνία του για την τύχη των  έργων του  +Γιαλούρη   στο  Πόρτο  Καρράς  και στη βούλησή του να  οργανώσει  νέα έκθεση στο χώρο  του,για να διατηρήσει  ζωντανό το πλουραλιστικό έργο του.

Σας επισυνάπτω φωτογραφίες  από έργά του που πήραν οι εκμισθωτές από το εξαιρετικό  ξενοδοχειακό συγκρότημα  της Χαλκιδικής ΜΕΛΙΤΩΝ,ΣΙΘΩΝΙΑ ΚΑΙ VILLAGE  INN !

Με εκτίμηση,

Αναστασία Μανδάλα

Σχετικά Άρθρα

Από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς 
Τρί, 18/02/2020 - 11:12

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου (ώρες 10:00-11:00 και 11:30-12:30), τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Η Μικρή Γοργόνα», για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Απόστολου Ψαρρού, οι μικροί θεατές θα βυθιστούν στο απέραντο γαλάζιο και θα νιώσουν τη δύναμη μιας μεγάλης αγάπης που παρά τα εμπόδια, κατάφερε να ενώσει δύο διαφορετικά πλάσματα: τη μικρή γοργόνα και τον αγαπημένο της πρίγκιπα. Η Μικρή Γοργόνα, το διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν βασίζεται σε έναν παλιό σκανδιναβικό θρύλο.

 

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Απόστολος Ψαρρός

Κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα: Θωμάς Χουλιάρας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αποστόλης Σκανδάλης

Μουσική: Evi Evan

Φωτογραφίες: Άρτεμις Λιάγκα

Παίζουν: Μαρία Γκιώνη, Ειρήνη Ιωάννου-Νικολέττα Παναγιώτου (διπλή διανομή), Ιορδάνης Κασάπογλου

Διάρκεια: 50 λεπτά

 

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00)