Το «Λύτρον Ψυχής» αποχαιρετά για φέτος την Αιγνούσα

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 05/08/2022 - 16:33

Το 1ο Συμπόσιο Τεχνών του Δήμου Οινουσσών, υπό την αιγίδα της Γεν. Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ολοκληρώνεται σιγά-σιγά.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Οινουσσών, απόψε Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. στο Στάδιο-Αμφιθέατρο θα γευτούμε τη δουλειά των εισηγητών με τους σπουδαστές, αλλά και ακροατές του συμποσίου.

Η παρουσίαση - ανοιχτό μάθημα, θα ξεκινήσει με 3 δρώμενα, μέσα και γύρω από το Στάδιο, βασισμένα σε τεχνικές devised theater και θα συνεχίσει στο Αμφιθέατρο όπου θα παρακολουθήσουμε άσκηση σε χορεία αρχαίου δράματος και απόδοση ρόλου βάση ψυχολογίας, μικρό απόσπασμα από Χορικό των Τρωάδων του Ευρυπίδη βασισμένο σε τεχνικές ανσάμπλ και την " Αμοργό " του Νίκου Γκάτσου με τη συνοδεία της υπέροχης Μουσικής που συνέθεσε ο Μάνος Χατζιδάκις μελοποιώντας την "Αμοργό''.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από τους εισηγητές Κώστα Παπακωνσταντίνου, Μιχάλη Καλαμπόκη, Έλενα Μαρσίδου και Περικλή Μοσχολιδάκη.

Αύριο Σάββατο 6 Αυγούστου κλείνει το «Λύτρον Ψυχής» στη μαγευτική Ακρόπολη, πριν από το ηλιοβασίλεμα. Εκεί, θα απολαύσουμε δύο λαϊκά παραμύθια γεμάτα ήχους, σώμα και...θάλασσα!

Το πρωί της ίδιας μέρας θα ξεκινήσει με ένα open street seminar όπου παρέα μονάχα τα κινητά μας τηλέφωνα θα γίνουμε όλοι - για λίγο «οι φωτογράφοι της μέρας μας» και θα συνεχίσει με μια διάλεξη με τίτλο "Το νησί και η θάλασσα στην ελληνική δραματουργία και τον ελληνικό κινηματογράφο".

Αύριο Σάββατο, θα παρουσιάσουν οι εισηγητές Βαγγέλης Ευαγγελίου, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη και Μιχάλης Συριόπουλος.

• Open Street Seminar 9:00-11:30 (Λιμάνι, Ζέπαγα, Αίθουσα ΣΦΟ)

• Διάλεξη 11:30- 13:30 (Αίθουσα ΣΦΟ)

• Δρώμενο απογεύματος 20:00 (Ακρόπολη)

Καλούμε τους κατοίκους κι επισκέπτες να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις.

 

Σχετικά Άρθρα