Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Μουσική άνοιξη στην INTERAMERICAN με κονσέρτο του «Duetto16»

Τρί, 02/04/2019 - 04:03
1.	Οι μουσικοί Δημήτρης Παπαγγελίδης και Μαριλίζα Παπαδούρη, ο κόντρα τενόρος Γιώργος Κατσούλης, ο Γιώργος Μονεμβασίτης και ο Γιάννης Ρούντος με φίλους.

Για μια ακόμη φορά, η INTERAMERICAN υπενθύμισε ότι είναι κάτι περισσότερο από ασφαλιστική εταιρεία, οργανώνοντας ένα «διαφορετικό» κονσέρτο εγχόρδων για φίλους και πελάτες, στελέχη και συνεργάτες της, που γέμισαν το αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της στις 28 Μαρτίου. Το «Duetto16», που ίδρυσαν και συγκροτούν από το 2018 η βιολοντσελίστα Μαριλίζα Παπαδούρη και ο κιθαριστής Δημήτρης Παπαγγελίδης, παρουσίασε ένα σύνολο 22 μουσικών επιλογών από έργα σημαντικών συνθετών, από όλες τις περιόδους της μουσικής, που έχουν γραφεί ή μεταγραφεί για βιολοντσέλο και κλασική κιθάρα.

Το μουσικό μπουκέτο του κονσέρτου «In a Spring Mood» ταξίδεψε το ακροατήριο από την προκλασική περίοδο  μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες της μουσικής, με έργα των J. Pachelbel, J.S. Bach, A. Vivaldi, F. Schubert, R.V. Williams, P.I. Tchaikovsky, C. Saint-Saens, Ch. Gounod, E. Satie, H. Villa Lobos, N. Rota, I. Albeniz, The Beathes (P. McCartney και J. Lennon), N. Piovani και των δικών μας Μίκη Θεοδωράκη («Η Πόλις» του Κωνσταντίνου Καβάφη) και Μάνου Χατζηδάκη («Dedication» - από τη συλλογή «The Reflections» της αμερικανικής περίοδου του συνθέτη).

Ξεναγός σε αυτό το ταξίδι ήταν ο ιστορικός της μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, με διαφωτιστικά σχόλια και πληροφορίες για κάθε μουσουργό και έργο, πριν από κάθε κομμάτι. Προστιθέμενη ήταν η αξία της έξοχης ερμηνείας του κόντρα τενόρου Γιώργου Κατσούλη στο «Ave Maria» - πρώτα του F. Schubert και στη συνέχεια, των J.S. Bach - Ch. Gounod. Η μουσική παράσταση ντύθηκε με την εμπρεσιονιστική ζωγραφική του Claude Monet, που στο πνεύμα της άνοιξης υποστήριξε ατμοσφαιρικά τη σκηνή.

Η INTERAMERICAN ήταν χορηγός και της πρώτης του «In a Spring Mood»,  που είχε οργανωθεί για επιλεγμένο κοινό στην αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου στις 23 Μαρτίου. Το ενδιαφέρον της εταιρείας -που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια της- για τα Γράμματα και τις Τέχνες βρίσκει την έκφρασή του σε ποικίλες πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο των ευρύτερων εταιρικών δραστηριοτήτων για τον Πολιτισμό, με πιο χαρακτηριστική την υποστήριξη έκδοσης του μοναδικού έργου «Η Πνευματική Πορεία του Γένους με όχημα το χειρόγραφο και το βιβλίο». «Στην INTERAMERICAN, αναγνωρίζουμε διαχρονικά ως ζωτικής σημασίας την κοινωνική ανάγκη για αυθεντική ψυχαγωγία και πνευματική τροφοδοσία, που συμπληρώνουν στην αποστολή μας το αίσθημα της ασφάλειας με βελτίωση της ποιότητας ζωής» υπογραμμίζει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και υπευθυνότητας της εταιρείας. Η INTERAMERICAN έχει προγραμματίσει για φέτος, μεταξύ των διαφόρων πρωτοβουλιών για την ανάδειξη σταθμών της ιστορίας της, και αρκετές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (μουσικές, εικαστικές κ.ά.).

 

Φωτογραφίες:

  1. Οι μουσικοί Δημήτρης Παπαγγελίδης και Μαριλίζα Παπαδούρη, ο κόντρα τενόρος Γιώργος Κατσούλης, ο Γιώργος Μονεμβασίτης και ο Γιάννης Ρούντος με φίλους.
  2. Στιγμιότυπο από το κονσέρτο στο αναδιαμορφωμένο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Ταμπουράς».

Σχετικά Άρθρα

Από το Εργαστήριο Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου. Πρωτότυπες ιδέες, εξειδικευμένες τεχνικές, αγάπη και φαντασία!
Τετ, 11/12/2019 - 06:39

Μια όμορφη και μαγευτική Έκθεση Βιβλιοδεσίας γεμάτη αγάπη, φαντασία και αξιοζήλευτες τεχνικές, παρουσιάζουν, αυτές τις μέρες, στον φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο στον όροφο στο Καφέ-Ρόδι στην Απλωταρία, οι μαθητές του Κώστα Στείρου από το Εργαστήριο Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου.

 Ο Κώστας Στείρος με τις ανεξάντλητες γνώσεις του και τη αστείρευτη επιμέλεια και αγάπη του για τους μαθητές και τη βιβλιοδεσία, καθώς και το Εργαστήριο Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου, φέτος κλείνουν είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας και επιτυχημένης δημιουργικής δράσης στο νησί μας.

  Η παρούσα έκθεση που εγκαινιάσθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στις 7μ.μ. θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά όλα τα πρωϊνά και τα απογεύματα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου στο Καφέ-Ρόδι. Παρουσιάζει έργα που έφτιαξαν με δουλειά, καλλιτεχνία κόπο και μεράκι, οι παλαιότεροι μαθητές του Εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία που απόκτησαν αφιερώνοντας τον εαυτό τους και το χρόνο τους στη βιβλιοδεσία και τη μελέτη της.

 Εξαίσια δείγματα, Γαλλικής, Κόπτικης, Ιαπωνικής Βιβλιοδεσίας κ.α....καθώς επίσης και κούκλες με φορέματα εντυπωσιακά που μπορεί να τα ξεφυλλίσει κανείς με δέος και σεβασμό, κοσμούν τον επίσης καλλιτεχνικό και ευαίσθητο χώρο του Καφέ-Ρόδι, που αξίζει να επισκεφθείτε και για να απολαύσετε την έκθεση. Ίσως να βρείτε και μια καλή ιδέα για ένα υπέροχο δώρο, για τα πρόσωπα που αγαπάτε, εν όψει των εορτών... 

 Οι μαθητές που συμμετέχουν με έργα τους στην Έκθεση, είναι: η Γιασεμή Αμπαζή, η Έλλη Γαλανοπούλου, ο Χρήστος Διόλατζης, η Φωτεινή Ιωαννίδου, η Καίτη Μιχαληνού, η Ντίνα Ποπόνα, ο Αντώνης Σιφναίος, η Βάσω Φανού, η Αργυρώ Φλάμου και ο Φώτης Φραγκάκης. Μαζί με το Δάσκαλό τους και Υπεύθυνο του Εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Κώστα Στείρο παρουσίασαν σε συνέντευξη τους πτυχές της εργασίας τους, εξηγώντας τα μέρη της Έκθεσης. Την συνέντευξη και πλάνα από την Έκθεση Βιβλιοδεσίας στο Καφέ-Ρόδι, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV .

mia_yperohi_ekthesi_vivliodesias_sto_kafe_rodi