Μπράβο στον Δήμο Ψαρών

Τρί, 22/06/2021 - 07:44

Στην επανέκδοση του βιβλίου του μεγάλου Νίκου Γιαλούρη «Η ΚΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» προχώρησε ο δήμος Ψαρών.

Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο αφιερωμένο στο νησί -ένα βιβλίο έργο τέχνης- γραμμένο με το χέρι και εικονογραφημένο ολόκληρο με σχέδια του πολυτάλαντου, αείμνηστου καλλιτέχνη - συγγραφέα.

Από τον πρόλογο του βιβλίου:

«Πήγαινε στα Ψαρά για να λες πως είσαι ολάκερος, αδιάφορο πούθε ξεκινάς, τι γλώσσα μιλάς και τι σε έμαθαν να πιστεύεις και να προσκυνάς. Προσκύνησε σε τούτο το νησί του ήλιου, της άρμης και της αποκοτιάς, ακόμη κι αν γεννήθηκες για μια ζήση βολεμένη και καθημερινή. Τα Ψαρά θα σου δώσουν τη ΜΙΑ ευκαιρία να πεις κι εσύ πως αν δε γεννήθηκες «για τα μεγάλα και τα ωραία», τουλάχιστον τα κοίταξες στα μάτια και κατάλαβες...»

«Στα Ψαρά να πας προσκυνητής, έτοιμος να χάσεις την καρδιά σου για να την ξανακερδίσεις, έτοιμος να μάθεις να βλέπεις με τα μάτια του μέσα ανθρώπου...»

«Τα Ψαρά είναι η πόρτα για ένα ταξίδι στα βάθη της καρδιάς του ανθρώπου, ένα ταξίδι που χρειάζεται δαδί τη μνήμη και ραβδί τον έρωτα της ζωής...»

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Ολοκαυτώματος των Ψαρών από τον συμπατριώτη μας Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απολλωνιάδος κ.κ Ιωακείμ Αρχοντό, ο οποίος με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του δήμου μας και τον ευχαριστούμε θερμά.

Σχετικά Άρθρα