Ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος επαινεί τον... άγνωστο Χιώτη χαράκτη + Νίκο Γιαλούρη

Παρ, 11/10/2019 - 06:12

Αγαπητή  Αλήθεια,σου  στέλνω  ένα  απόσπασμα  από  τη συνέντευξη του Ντίνου Χριστιανόπουλου στο LIFO ,το  Νοέμβρη  του 2012, στο οποίο επαινεί  τον  άγνωστο  χιώτη χαράκτη, + Νίκο Γιαλούρη  και κατακρημνίζει  τον Χατζηκυριάκο - Γκίκα.

Επισυνάπτω  και  μια  φωτογραφία του +  Νίκου Γιαλούρη  στην αίθουσα τέχνης του στο Village Inn, στο Πόρτο  Καρράς  το 1975.

Με  εκτίμηση,

Αναστασία   Μανδάλα

Θ.Ν. Κύριε Χριστιανόπουλε, χθες το βράδυ ο Κώστας Γεωργουσόπουλος μου είπε να σας ρωτήσω το εξής: στο τελευταίο τεύχος της «Οδού Πανός» έχετε ένα κείμενο επαινετικό για έναν άγνωστο χιώτη χαράκτη, τον Νίκο Γιαλούρη, ενώ γράφετε κακά για τον Χατζηκυριάκο - Γκίκα. Γιατί το κάνετε
αυτό;

Ν.Χ. Πρώτα πρώτα ήθελα να πω την κακία μου για τον Χατζηκυριάκο - Γκίκα, έναν μετριότατο ζωγράφο που εξαπάτησε πολλούς, ακόμη και τον Πεντζίκη.

Με τον τρόπο αυτό βγάζω τα απωθημένα μου για κάποιους δήθεν σπουδαίους που πρέπει επιτέλους να τους βάλουμε στη θέση τους. Εσύ ήσουν που μας τάραξες τόσο καιρό και μας παρίστανες τον σπουδαίο; Ποιος; Ο Χατζηκυριάκος - Γκίκας, ο γιος του ναυάρχου.

Δεύτερον, ο άγνωστος Νίκος Γιαλούρης, που ήταν και για μένα άγνωστος, είναι πολύ μεγάλος σε αφάνταστο βαθμό. Μόνο που δεν ακούστηκε και δεν διαφημίστηκε, γιατί τώρα πια έχει πεθάνει. Επομένως να πεις στον Γεωργουσόπουλο ότι είναι κάτι που το κάνω ενσυνείδητα, εν μέρει από κακία και εν μέρει από ειλικρίνεια.

Σχετικά Άρθρα