Χίος, Δευτέρα 6 Απριλίου

Οι υπέροχοι Σκηνοβάτες

Δευ, 18/03/2019 - 15:52

Μια πολύ αξιόλογη παράσταση παίχτηκε το Σαββατοκύριακο στο Ομήρειο από τους ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ.

Το έργο ορόσημο του σουρεαλιστικού κινήματος "Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία" είναι μια παράσταση για τις καλά κρυμμένες ιστορίες και τις σκοτεινές πλευρές μιας καθόλα αστικής οικογένειας. ο Βικτόρ, ένα παρά φύσιν έξυπνο αγόρι.

Την ημέρα που συμπληρώνει τα εννιά του χρόνια και κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων του, αποφασίζει να σπείρει την καταστροφή αλλά να καταστραφεί και ο ίδιος. Αποκαλύπτοντας τη μοιχεία του πατέρα του, ο Βικτόρ θα ξεσκεπάσει με βίαιο τρόπο όλη την υποκρισία και τη σαπίλα της οικογένειας αλλά και της τάξης του.

Πόσο αλήθεια λυτρωτικός μπορεί να είναι ο θάνατος για ένα εννιάχρονο παιδί που συνειδητοποιεί ότι δεν έχει νόημα να ζήσει άλλο…;

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

 

Γιάννης Ν. Παληός

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 07:34

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη περιλαμβάνει η δίωρη μουσική εκπομπή του Απριλίου που εντάσσεται στις «Ανθρώπινες Διαδρομές» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7 και σε επανάληψη στις 11 και στις 3.00 μ.μ. της Τετάρτης στην Αλήθεια ΤV.

Πρωταγωνιστές της ο Γιώργος Μισετζής και η Μαρία Καλαγκιά που μιλούν για το Ωδείο Αιγέας (33 χρόνια δράσης) και αποδίδουν κατανυκτικά αγαπημένα τραγούδια του Θεοδωράκη που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.

anthropines_diadromes_me_ton_giorgo_misetzi_kai_tin_maria_kalagkia