Χίος, Παρασκευή 26 Απριλίου

Στην Αμανή υπάρχει ζωή και γίνονται πράγματα. Δεν θέλουμε απλώς συμπάθεια

Συνέντευξη στο Ράδιο "Α" του Δ. Κεφάλα και της Ευγ. Λαγού για τη νεοσύστατη θεατρική ομάδα
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 29/11/2018 - 16:06
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Θέλησαν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους, που στη Βολισσό το χειμώνα η αλήθεια είναι πως δεν περνάει και τόσο γρήγορα. Αποφάσισαν, λοιπόν, ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου “Ομηρος” να εντάξουν και τη δημιουργία θεατρικής ομάδας.

Δύσκολο το εγχείρημα σ’ έναν τόπο με λίγους ανθρώπους, αλλά η δύναμη της θέλησης μεγαλύτερη και καθώς φαίνεται έκανε το θαύμα της και οι Βολισσιανοί, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κεφάλα, θα παρουσιάσουν την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στην ΠΕΚΕΒ την παρθενική θεατρική τους παραγωγή με το έργο του Μολιέρου “Ο Ταρτούφος”.

Η Ευγενία Λαγού, μέλος του Συλλόγου και ο Δημήτρης Κεφάλας  μίλησαν στο Ράδιο “Α” για το θεατρικό “ντεμπούτο” της ομάδας τους, στην οποία συμμετέχουν 15 κάτοικοι της Βολισσού, από 28 έως 68 χρόνων, όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Λαγού, που ξεκίνησαν το “ταξίδι” στο θέατρο πριν τρια χρόνια, διαβάζοντας αρχικά κείμενα  για να καταλήξουν στην παραγωγή μιας παράστασης.

“Υπάρχει υλικό που με εξέπληξε. Σημειώστε, όλοι όσοι συμμετέχουν είναι μόνιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής”, ανέφερε ο Δημήτρης Κεφάλας, λέγοντας ότι εκτός της ΠΕΚΕΒ προγραμματίζουν την “έξοδο” του Ταρτούφου και σε άλλα χωριά της Χίου, ενδεχομένως και στην Αθήνα, σε συνεργασία με τους Βολισσιανούς της Αττικής.

“Θέλουμε να κάνουμε γνωστή την Αμανή και τη Βολισσό και να δείξουμε ότι στην περιοχή υπάρχει ζωή, γίνονται πράγματα και δεν είναι μια περιοχή που όλοι τη συζητούν με συμπάθεια. Πρέπει να σταματήσει η συμπάθεια και να δούμε ότι εδώ προσφέρουμε όχι μόνο στα πολιτιστικά αλλά και σε άλλα και μπορούμε και πολλά περισσότερα”, σχολίασε ο κος Κεφάλας

Η είσοδος στην παράσταση είναι με εθελοντική συνεισφορά.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 25/04/2019 - 11:06

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29/04), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και οι Καλλιτεχνικές και Αθλητικές Δράσεις Χίου, οργανώνουν το Σάββατο 4 Μαΐου (ώρες 13:00-18:00), Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τango, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Το Φεστιβάλ «3rd Chios Tango Encuentros» φιλοξενεί παγκοσμίου φήμης δασκάλους, μουσικούς και χορευτές Τango, ενώ θα συμμετέχουν πάνω από 150 χορευτές από χώρες της Ευρώπης, την Αργεντινή, την Αίγυπτο και την Τουρκία. Περιλαμβάνει σεμινάρια χορού, ομαδική χορευτική επίδειξη και ελεύθερο χορό.

 

Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).