Χίος, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου

Στην Αμανή υπάρχει ζωή και γίνονται πράγματα. Δεν θέλουμε απλώς συμπάθεια

Συνέντευξη στο Ράδιο "Α" του Δ. Κεφάλα και της Ευγ. Λαγού για τη νεοσύστατη θεατρική ομάδα
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 29/11/2018 - 16:06
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Θέλησαν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους, που στη Βολισσό το χειμώνα η αλήθεια είναι πως δεν περνάει και τόσο γρήγορα. Αποφάσισαν, λοιπόν, ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου “Ομηρος” να εντάξουν και τη δημιουργία θεατρικής ομάδας.

Δύσκολο το εγχείρημα σ’ έναν τόπο με λίγους ανθρώπους, αλλά η δύναμη της θέλησης μεγαλύτερη και καθώς φαίνεται έκανε το θαύμα της και οι Βολισσιανοί, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κεφάλα, θα παρουσιάσουν την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στην ΠΕΚΕΒ την παρθενική θεατρική τους παραγωγή με το έργο του Μολιέρου “Ο Ταρτούφος”.

Η Ευγενία Λαγού, μέλος του Συλλόγου και ο Δημήτρης Κεφάλας  μίλησαν στο Ράδιο “Α” για το θεατρικό “ντεμπούτο” της ομάδας τους, στην οποία συμμετέχουν 15 κάτοικοι της Βολισσού, από 28 έως 68 χρόνων, όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Λαγού, που ξεκίνησαν το “ταξίδι” στο θέατρο πριν τρια χρόνια, διαβάζοντας αρχικά κείμενα  για να καταλήξουν στην παραγωγή μιας παράστασης.

“Υπάρχει υλικό που με εξέπληξε. Σημειώστε, όλοι όσοι συμμετέχουν είναι μόνιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής”, ανέφερε ο Δημήτρης Κεφάλας, λέγοντας ότι εκτός της ΠΕΚΕΒ προγραμματίζουν την “έξοδο” του Ταρτούφου και σε άλλα χωριά της Χίου, ενδεχομένως και στην Αθήνα, σε συνεργασία με τους Βολισσιανούς της Αττικής.

“Θέλουμε να κάνουμε γνωστή την Αμανή και τη Βολισσό και να δείξουμε ότι στην περιοχή υπάρχει ζωή, γίνονται πράγματα και δεν είναι μια περιοχή που όλοι τη συζητούν με συμπάθεια. Πρέπει να σταματήσει η συμπάθεια και να δούμε ότι εδώ προσφέρουμε όχι μόνο στα πολιτιστικά αλλά και σε άλλα και μπορούμε και πολλά περισσότερα”, σχολίασε ο κος Κεφάλας

Η είσοδος στην παράσταση είναι με εθελοντική συνεισφορά.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/12/2018 - 19:44

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ. η Χορωδία Χίου υποδέχεται στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο την Ορχήστρα Δωματίου του Γκρατς σε μια εορταστική συναυλία. Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζεται ο νέος μουσικός κύκλος “Μουσικό Διάλογοι” που όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, φιλοδοξεί μέσω της μουσικής να ανοίξει έναν δημιουργικό καλλιτεχνικό διάλογο με πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο θέτοντας στο επίκεντρο το νησί της Χίου με την πλούσια πολιτισμική παράδοση και τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του.

Ο «πρώτος διάλογος» αυτού του κύκλου συναυλιών έχει ως «συνομιλητές» την Χορωδία Χίου και την Ορχήστρα Δωματίου του Γκρατς (GRAZER KAMMERORCHESTRA) όχι τυχαία: η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Χορωδίας Χίου και μαέστρος κα Αγγέλα Τσιμπιρλού έχοντας ολοκληρώσει στην Αυστρία όχι μόνο τις μουσικές της σπουδές αλλά και έναν πλούσιο κύκλο επαγγελματικών συνεργασιών με σημαντικές ορχήστρες και χορωδίες του εξωτερικού, διατηρεί καλλιτεχνικούς δεσμούς τόσο με τη Βιέννη όσο και με το Γκρατς. Η μουσική συνεύρεση των δύο χωρών, των δύο πόλεων, της Χίου και του Γκρατς είναι για εκείνη ένα όνειρο ετών που γίνεται πραγματικότητα καθώς η Χιώτισσα αρχιμουσικός θα διευθύνει τα δύο Σύνολα που θα ερμηνεύσουν αριστουργήματα της δυτικής κλασικής μουσικής της και της ελληνικής παράδοσης.