Συνδυασμός ωφελίμου και τερπνού

ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ- ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤV
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 27/07/2021 - 07:48

Συνδυασμός ωφέλιμου και τερπνού ήταν η χτεσινοβραδινή βραδιά στην πλατεία Νικ. Πλαστήρα με πρωτοβουλία του Δήμου, των εκδόσεων «άλφα πι» και του Ωδείου Αιγέας.

Το ωφέλιμο συνίστατο στην παρουσίαση του βιβλίου «Ανθρώπινες διαδρομές, 2ος τόμος» του Δημήτρη Φρεζούλη και το τερπνόν στην υπέροχη συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από το Ωδείο Αιγέας.

15 αξιόλογοι συμπατριώτες μας που έγραψαν ο καθένας τη δική του ιστορία ανθολογούνται στις «Διαδρομές», με μεταφορά της ομώνυμης εκπομπής της «Αλήθεια ΤV» εντύπως. Προηγήθηκε ο 1ος τόμος και είναι έτοιμος σχεδόν και ο 3ος.

Ουσιαστικά η ιστορία του νησιού μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που έπαιξαν ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο. Μαρτυρίες που δεν έχουν καταγραφεί πουθενά αλλού και αποτελούν ντοκουμέντα.

Κερασάκι στη χτεσινή εκδήλωση το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από το Ωδείο Αιγέας στη μνήμη του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Περικλή Πλακωτάρη. Ένα αφιέρωμα που περιελάμβανε τις πιο άμορφες μελωδικές επιτυχίες του αίμνηστου συνθέτη που αποδόθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Στο πιάνο ο Γιώργος Μισετζής, στη διδασκαλία η Μαρία Καλαγκιά και τραγούδι οι Δροσιέλλα Καλούδη (Soprano), Δώρα Μουντέ (Soprano), Ελένη Ντούλη (Alto), Πέτρος Τζιώτης (Tenor), Κυριακή ΠιππίδηΣοφία Χαλλιορή.

Η χτεσινή εκδήλωση θα προβληθεί σήμερα στην εκπομπή «Ανθρώπινες Διαδρομές» της «Αλήθεια TV» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7 και στις 11 και διαδικτυακά και αύριο Τετάρτη στις 3 το απόγευμα.

 

Του Δημήτρη Φρεζούλη

paroysiasi_toy_vivlioy_anthropines_diadromes_-_2os_tomos_toy_dimitri_frezoyli

Σχετικά Άρθρα