Τα "Σινεμά της Χίου" στις Οινούσσες

Τετ, 21/08/2019 - 17:22

Η συγκίνηση, η νοσταλγία και οι αναμνήσεις κυριάρχησαν και χτες στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Φρεζούλη «Σινεμά της Χίου, από το χτες στο σήμερα» των «εκδόσεων Άλφα Πι» στο Σινέ Ιωνία των Οινουσσών.

Το θερινό σινεμά του ακριτικού νησιού γέμισε από κόσμο με τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών και νεοεκλεγμένο δήμαρχο Γιώργο Δανιήλ να εκφράζεται με πολύ κολακευτικά σχόλια για το βιβλίο που ξυπνά θύμησες στους πιο παλιούς και κάνει γνωστές στους νεότερους, άγνωστες πτυχές από το παρελθόν.

Η Ελένη Αχλιόπτα-Κουνή παρουσίασε το βιβλίο με εξαιρετική προσέγγιση ενώ ο Γιάννης Ζωφός θυμήθηκε το Σύλλογο Νέων Οινουσσών και την ηρωϊκή προσπάθεια των μελών του να στήσουν σινεμά στο νησάκι στις αρχές της δεκαετίας του ‘80.

Στέλλα Μορφούλη και Γιάννης Τσουμπαριώτης διάβασαν αποσπάσματα από την ιστορική αναδρομή του βιβλίου ενώ προβλήθηκε και συνέντευξη του Γιάννη Ζωφού στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV το 1995 για τα σινεμά των Οινουσσών.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί και στη Βολισσό την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 8 το βράδυ από τον Διομήδη Τζιώτη ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Άννα Λαγού και Δημήτρης Κεφάλας.

 

Σχετικά Άρθρα