Χίος, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου

Τιμή στον Καπετάνιο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 15/09/2016 - 21:16

Με μια λιτή εκδήλωση στο Ναυτικό Μουσείο Χίου και την επίδοση τιμητικής πλακέτας, ο Ροταριανός Ομιλός Χίου τίμησε τον καρδαμυλίτη εφοπλιστή καπ. Παναγιώτη Τσάκο. Ο Πρόεδρος του Ομίλου, Κώστας Μωράκης, αναφέρθηκε στη μεγάλη και σεμνή διαδρομή του Καπετάνιου καθώς και στη συνεχή προσφορά του με κορυφαία δημιουργία τη "Στέγη της Μαρίας". Ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τον Ροταριανό Όμιλο, σχολίασε από μικροφώνου χιουμοριστικά ότι έχει σημασία πως τιμάται για την προσφορά του στα Καρδάμυλα, γιατί οι δωριείς συμπατριώτες του, κάνουν συνέχεια παράπονα ότι προσφέρει μόνο στην... πρωτεύουσα του νησιού. Η λιτή εκδήλωση συνοδεύτηκε με ποιήματα που απήγγειλαν η Αγγελική Ξηνταριανού και ο Γιώργος Κερμπάτσος, ενώ θαλασσινές μελωδίες στην κιθάρα και το σαντούρι απέδωσαν ο Γιώργος Φαραντάκης και η Θεοδώρα Παπαδοπούλου.

Εκδήλωση στο Ναυτικό Μουσείο Χίου - Τιμή στον καρδαμυλίτη εφοπλιστή καπ. Παναγιώτη Τσάκο

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 17/09/2018 - 07:43

 Κοσμοσυρροή χτες το βράδυ στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης για την παράσταση Καραγκιόζη από τους Αντώνη Γιούλη και Σταύρο Σπυράκη.

   Η πλατεία γέμισε ασφυκτικά από αυτοκίνητα και οι προσφερθείσες καρέκλες από μικρούς αλλά και από μεγάλους, ενώ πολλοί έμειναν... όρθιοι.

   Και πίσω από τον παραδοσιακό μπερντέ ο Αντώνης και ο Σταύροςσυνεπικουρούμενοι και από την Μαίρη Κωστάκη (σύζυγο του Σταύρου) μας χάρισαν όμορφες στιγμές με τον Καραγκιόζη διαιτολόγο και τους άλλους ήρωες του θεάτρου σκιών. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και οι μεγάλοι θυμήθηκαν τα παιδικά χρόνια τους όταν ο Καραγκιόζης ήταν από τα ελάχιστα μέσα ψυχαγωγίας.

   Το χειροκρότημα ήταν θερμό από όλους στο τέλος της παράστασης, ενώ έγινε και μια μικρή αναφορά στον πρώτο διδάξαντα τον Καραγκιόζη στη Χίο, αείμνηστο Σίμο Γκαρή, με την υπόσχεση του χρόνου να γίνει ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στη μνήμη του.