Τραγουδιστής του Θεού ο Τόλης

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 19/07/2021 - 17:28

Η 19η Ιουλίου του 2021 θα μείνει για πάντα χαραγμένη ως η μέρα που το ελληνικό λαϊκό πεντάγραμμο αποχαιρετά το μεγαλύτερο φαινόμενο στην ιστορία του. 

Και η λέξη φαινόμενο δεν είναι δικός μας χαρακτηρισμός, καθώς αυτός είχε αποδοθεί στον μεγάλο Τόλη Βοσκόπουλο τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του. 

Ήταν τέτοιο το "ρεύμα" και η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του και τα τραγούδια του που δεν έχει επαναληφθεί κάτι παρόμοιο ποτέ ξανά στην χώρα μας για κανέναν άλλο καλλιτέχνη. 

Δεν άργησε πολύ βέβαια ο χαρακτηρισμός που θα τον ακολουθήσει μέχρι και την τελευταία μέρα που εμφανίστηκε στη σκηνή να είναι "Πρίγκιπας". 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή της χώρας την δεκαετία του '60 και πραγματικά σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να αναδειχθεί σε κορυφαίο όνομα της Αθηναϊκής νύχτας. 

Το νυχτερινό κέντρο όπου μεγαλούργησε ήταν η θρυλική "Νεράιδα" οπου και εμφανίστηκε επί σειρά ετών. 

Το όνομα του ήταν συνυφασμένο με αυτό της "Νεράιδας" και από εκεί πέρασαν όλοι οι διάσημοι εκείνης της εποχής. 

Από την Ζωή Λάσκαρη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη μέχρι τον Αριστοτέλη Ωνάση και όλη την τότε πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως πληροφορίες από ανθρώπους που έζησαν κοντά στον Τόλη Βοσκόπουλο εκείνη την χρυσή εποχή αναφέρουν πως οι παραστάσεις του ήταν Sold Out για 35 ολόκληρα χρόνια και όλα αυτά σε μια χρυσή εποχή για την Αθηναϊκή νύχτα που τα νυχτερινά κέντρα δούλευαν κάθε βράδυ χωρίς ρεπό. 

Σήμερα η μυθική "Νεράιδα " δεν υπάρχει πια καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες έχει κατεδαφιστεί πλήρως, ενώ και ο πρίγκιπας του Ελληνικού πενταγράμμου εδώ και λίγες ώρες δεν ζει ανάμεσα μας. 

Οι αναμνήσεις όμως από μια άλλη θρυλική εποχή της Αθηναϊκής νύχτας καθώς και οι επιτυχίες του μεγάλου Τόλη βοσκόπουλου θα μείνουν για πάντα αθάνατες.
 

Πηγή: Up Stories

 

i_neraida_kai_o_voskopoylos.to_mythiko_didymo_poy_gia_35_hronia_itan_sold_out_den_yparhei_pia.

Σχετικά Άρθρα