Τριήμερο "ελευθέρας" στα μουσεία της 3ης ΕΒΑ

Και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Κρήνα και το Παλατάκι Ιουστινιάνι
Τρί, 23/09/2014 - 16:36

Με εκπαιδευτικές δράσεις που θα γίνουν στο ναό της Παναγίας Κρήνας στους Βαβύλους και στο Παλατάκι Ιουστινιάνι συμμετέχει η  3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και φέτος στον εορτασµό των Ευρωπαϊκών Ηµερών Πολιτιστικής Κληρονοµιάς, ένα πρόγραµµα του Συµβουλίου της Ευρώπης που θεσπίστηκε το 1991 και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα την Παρασκευή 26 Σεπτεµβρίου  ηµέρα αφιερωµένη στα σχολεία, η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα πραγµατοποιήσει τις εξής εκπαιδευτικές δράσεις:

Στον ναό της Παναγίας Κρήνας στους Βαβύλους θεµατική ξενάγηση µε τίτλο «Η τοιχογραφία του Βίου – Καιρού στον ναό της Παναγίας Κρήνας».

- Στο κτήριο περιοδικών εκθέσεων «Παλάτι Ιουστινιάνι» στο Κάστρο της Χίου εκπαιδευτικό πρόγραµµα µε τίτλο «Τα σηµάδια του χρόνου: 35 χρόνια ανασκαφών στο Κάστρο της Χίου».

Το τριήµερο του εορτασµού η είσοδος στα Μουσεία αρµοδιότητας της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τέλος η 3η ΕΒΑ γνωστοποιεί ότι  και ο ναός της Παναγίας Κρήνας είναι επισκέψιµος τις καθηµερινές (Τρίτη έως και Σάββατο) από τις 8.00 πµ έως τις 15.00µµ. Κατ’ εξαίρεση στο πλαίσιο του εν λόγω εορτασµού θα είναι ανοιχτός και την Κυριακή 28 Σεπτεµβρίου από τις 9.00 έως τις 14.00 µµ.

Σχετικά Άρθρα